blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
30 Aralık, 2024 14:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Offroad Tutkunlarından Yuvada Kalan Çocuklar İçin Unutulmaz Kış Kampı

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Hasan Doğan Çocuk Evleri'nde kalan devlet koruması altındaki çocuklar, kış kampı etkinliğinde hem karın keyfini çıkardı hem de doyasıya eğlendi.

Karabük Safranbolu Otomobil ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü Derneği (KARDOFF) sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yıl 12.'sini düzenledikleri etkinlik kapsamında Safranbolu Hasan Doğan Çocuk Evleri'nde kalan çocuklar için kış kampı etkinliği hazırladı. Çocuk evlerinden arazi araçlarıyla alınan öğrenciler bin 500 rakımlı Sarıçiçek yaylasına götürüldü. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ve çocuk evleri müdür ve müdür yardımcılarının da katıldığı etkinlikte beyaz örtüyle kaplı doğanın eşsiz güzellikleri arasında çocuklar 'koca ayak', 'çuval' ve 'halat çekme' gibi oyunlarda yarışarak doyasıya eğlendi. Karla kaplı arazide ayrıca, havalı tüfekle hedef vurma ve balon patlatma için mücadele veren çocuklar, yakılan ateş karşısında ekmek arası sucuk ve köfte yiyerek günün tadını doyasıya çıkarttı.
Unutulmaz bir gün yaşayan çocuklar etkinlikte ayrıca arazi araçlarında copilotluk yaparken, paletli kar aracı ile de doğada gezi yapmanın keyfini yaşadılar.


Etkinlik sonunda düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere KARDOFF tarafından kupa ve madalya ödülleri takdim edildi.


KARDOFF Başkanı Ahmet Demir, kulüp olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında 12.'sini düzenledikleri etkinlikte yuvada kalan çocuklarla oyunlar oynandığını söyleyerek, “Eğlenceli bir gün geçirdik. Hem çocuklarımız hem de biz mutlu olduk. Onlara copilotluk yaptırarak güvenlik bir şekilde heyecanımıza ortak ettik. İnşallah amacına uygun bir etkinlik olmuştur” dedi.


KARDOFF Başkanı Demir ve kulüp üyelerine teşekkür eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ise, “Devletimizin himayesinde olan çocuklarımızla doğanın beyaz örtüsü ile kaplanan eşsiz güzellik içindeki doğasında çok güzel ve keyifli ve kaliteli bir zaman geçirdik. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklarımız ve gençlerimiz birbirinde güzel oyunlar oynadı. Onlar için de çok keyifli bir gün oldu” diyerek, desteklerinden dolayı Kulüp Başkanı Demir'e plaket takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 13:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

1 ton 150 kilogram ağırlığındaki “Paşa” 380 bin TL’ye alıcısını bekliyor

Çorum’da uzun yıllardır besicilik yapan vatandaşın ihtimamla beslediği 1 ton 150 kilogram tartısındaki "Paşa" 380 bin TL’ye alıcısını bekliyor.
Çorum’da yaşayan İbrahim Işık isimli çiftçinin yetiştirdiği kurbanlıklardan "Paşa" isimli tosun, 1 ton 150 kilogram tartısıyla dikkat çekiyor. Uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşan Işık’ın yetiştirdiği kurbanlık hayvanlardan ikisi 1 ton 150 kilograma, bir tanesi ise 1 ton 50 kilograma ulaştı. 1 ton 150 kilogram tartısındaki "Paşa", fiyatıyla da dudak uçuklatıyor. 380 bin TL’ye alıcısını bekleyen "Paşa"ya ve öbür hayvanlara itinayla baktıklarını belirten Işık, 1 ton 150 kilogram tartısındaki öbür hayvanı ise sattığını tabir etti.

"Hayvanlarımızı yonca, yulaf, arpa ve kaba yemle besleme yapıyoruz"
Hayvanlarını büyük itinayla ve doğal tekniklerle yetiştirdiğini belirten Işık, "Hayvanlarımızı yonca, yulaf, arpa ve kaba yemle besleme yapıyoruz. Fiyat konusunu aslında çok lisana getirmek istemiyorum ancak soranlar oluyor. Gerek toplumsal medyadan gerek telefonla arayarak bilgi almak isteyenler oluyor. Bu hayvanımıza 380 bin TL diyoruz. Doğal pazarlık sünnettir, gelen müşterilerimizle kurbanlık başında konuşuruz. Öteki bir Paşa’mız da satıldı. Sağ olsun, alan kişi Ankara’da, toplumsal medyadan bizi görüp bağlantıya geçti. Pazarlığımızı da o halde yaptık. Bu Paşa’mız ise nasip olursa hala duruyor" dedi.
Hayvanları büyük bir emekle beslediklerini belirten Işık, "Biz de bu işin içindeyiz lakin asıl emeği çobanımız veriyor. Sağ olsun, bizden daha fazla ilgileniyor. Biz de elimizi taşın altına koyuyoruz, üzerimize düşeni yapıyoruz ancak çobanlarımızın emeği çok daha fazla. Dönemine nazaran değişiklik gösteriyor ancak kurban periyodunda ortalama 80 baş hayvanımız oluyor. Bu hayvanları bir yıl öncesinden yaylaya çıkarıyoruz. Dört ay boyunca yaylada otlatıyor, güneşini ve yeşilliğini aldırıyoruz. Sonrasında besiye sokuyoruz. Yaklaşık 1 yıl boyunca besi yapıyoruz" diye konuştu.
Işık, kimi büyük hayvanları farklı müşteriler bularak pay formunda sattıklarını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.