İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2025 12:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi ortasında imzalanan protokol ile eğitim, araştırma ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayat Valiyev, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki üniversite ortasında eğitim, araştırma ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Ortak projeler ve akademik çalışmaların ele alındığı görüşmede, geleceğe yönelik iş birliği imkanları değerlendirildi.
Görüşmede iki üniversite ortasında akademik ve bilimsel iş birliğini güçlendirmek amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak araştırma projelerinin yürütülmesi ve kültürel aktifliklerin düzenlenmesi üzere alanları kapsıyor. Her iki taraf da protokolün, iki ülke ortasındaki akademik alakaları derinleştireceğini ve somut sonuçlar doğuracağını söz etti.
İmza merasiminde konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, Türkiye ve Azerbaycan’ın "iki devlet, bir millet" anlayışıyla güçlü bağlara sahip olduğunu ve bu bağların akademik alanda da sürdürülebilir projelerle daha da pekişeceğine inandığını tabir etti.
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayat Valiyev ise Türkiye ile Azerbaycan ortasındaki güçlü dostluk bağlarının bilimsel iş birliğiyle pekişmesinden duyduğu memnunluğu lisana getirerek, ilgi ve misafirperverliklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür etti.
Ziyarette Rektör Topal ile Rektör Valiyev ortasında armağan takdiminde bulunuldu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2025 17:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Düzce’de sağlıkçılar sokağa indi

Düzce(İHA) – Düzce Sağlık İl Müdürlüğü Sıhhat Sokağında hem sıhhat hizmetleri tanıtıldı hem de vatandaşların sıhhat denetimleri yapıldı.
Düzcelilere 7 saat boyunca sıhhat hizmeti veren "Düzce Sıhhat Sokağı" Anıt Park meydanında açıldı. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde gerçekleştirilen açılış etkinliğinde anne sütü ve emzirme, beslenme ve fizikî aktivite, aile hekimliği, ağız ve diş sıhhati, bulaşıcı hastalıklar, kanser taraması, çocuk sıhhati, tansiyon ve şeker ölçümü, organ bağışı ve konutta sıhhat hizmetleri stantları kuruldu. UMKE tanıtımı, aşı, bağımlılıkla çaba, olağan doğum, saha akademisi çalışmaları ve çölyak hastalığına ait bilgiler verildi.
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Sıhhat Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve protokol üyeleri stantları gezerek bilgi aldı.

"Önleyici sıhhat hizmetleri vatandaşlarımıza anlatılıyor"
Sağlık Sokağının sıhhat hizmetlerini tanıtmak maksadı ile kurulduğunu lisana getiren Vali Selçuk Aslan, "Valilik himayesinde Düzce İl Sağlık Müdürlüğümüzce vatandaşlarımıza sunmuş olduğumuz sıhhat hizmetlerini tanıtmak gayesi ile sıhhat sokağımızı Düzce Anıtpark’ta icra ediyoruz. Sıhhat Bakanlığımız tarafından vatandaşlarımıza sunulan her türlü önleyici sıhhat faaliyetlerimiz var. Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüze bağlı ünitelerimizin yanı sıra Kızılay ve Yeryüzü Tabipleri üzere paydaş diyebileceğimiz sivil toplum kuruluşlarımız da burada yürütmekte oldukları faaliyetleri tanıtmak hedefiyle kendi stantlarını kurdular" dedi.

"Sağlık İl Müdürlüğü verdiği hizmetleri bu sokakta tanıtıyor"
Aslan, Türkiye’nin önleyici sıhhat çalışmalarında çığır açan uygulamalara imza attığını belirterek, "Türkiye olarak önleyici sıhhat çalışmalarında çığır açan uygulamalarımız kelam konusu. Bir hastalığa yakalandıktan sonra tedavi süreçleri beşerler açısından sancılı. İnsanların hayat konforunu azaltıcı, tıpkı vakitte bütçelerini zorlayıcı bir süreç oluyor. Burada maksat hastalığa yakalanmamak için izlenecek yolları ve başlangıç düzeyinde yakalandığında yapılabilecekleri anlatmak. Daha kolay bir formda, beden direncini daha kuvvetli hale getirerek tedavi formüllerini araştırmak. Bu noktada Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüzün tüm şubeleri sunmuş oldukları önleyici sıhhat hizmeti, tarama faaliyetleri ile vatandaşlarımızın yanındalar. Vatandaşlarımızın karşı karşıya kalabilecekleri riskleri tanıtımları, sıhhat problemlerinde ön tanıyı kendilerinin koyabileceği bilgiye sahip olmaları için sıhhat çalışanlarımız marifet ve deneyimlerini vatandaşlarımızla paylaşmaktalar" diye konuştu.
Sağlık Sokağı’nda sıhhat takımları gün uzunluğu fiyatsız tanıtım ve tarama yaptı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.