İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Ocak, 2025 09:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu’da emekli olan 106 İl Özel İdaresi personeline veda edildi

Kastamonu Vilayet Özel İdaresi’nde uzun yıllar hizmet veren ve emekli olan 106 işçi için veda programı düzenlendi.
Kastamonu Vilayet Özel İdaresi’nde uzun yıllar boyunca hizmet veren 106 işçi emekli oldu. Emekli çalışanlar için veda yemeği düzenlendi. Kastamonu Vilayet Özel Yönetiminde düzenlenen programa Vali Yardıcısı Ahmet Atılgan, Vilayet Özel Yönetimi Genel Sekreteri Nida Sinsi, davetliler ve çalışanlar katıldı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Atılgan, emekli olan çalışanlara emeklerinden ötürü teşekkür etti.

"İnsanımızın da beklentisi her geçen gün artıyor"
Kastamonu’nun coğrafik kuralları sebebiyle Vilayet Özel İdaresi’ne kıymetli vazifeler düştüğünü söyleyen Vali Yardımcısı Ahmet Atılgan, “Kastamonu, tabiatıyla, kültürüyle, tarihiyle eski bir kent. O kadar da coğrafyası güç bir memleket. Vilayet Özel Yönetimi olarak Türkiye’de en sıkıntı birinci biziz diye düşünüyorum. Zira bin 57 köy ve 3 binden fazla yerleşim yeriyle 10 bin kilometre yol ağıyla her bir köye, mezraya yol ulaştıracaksınız. İçme suyu yapacaksınız. Bunlar temel ihtiyaçlardı fakat artık insanımızın da beklentisi her geçen gün artıyor. Geçmişte bir köye yol ulaştığında ki memnunluk şu an artık eskisi üzere değil” dedi.

Kastamonu Vilayet Özel Yönetimi Genel Sekreteri Nida Sinsi ise, “Sizler için olduğu kadar bizim için de duygusal bir akşam. Burada bir çok arkadaşımız var, ben 26 yıldır bu teşkilatın içerisindeyim. 26 yıldır bu arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Birtakım zorlukları ve birtakım zahmetleri daima birlikte yaşadık. İnşallah ileriki hayatları bundan daha çok hoş geçer. Bundan sonra daima sağlıklı ve huzurlu bir biçimde ömürlerini geçirmelerini temennim ederim. İnsanı çektiği acılar biraz daha yakınlaştırıyor. Biz burada arkadaşlarımızla gönül birliği yaparak birçok acıyı birlikte yaşadık. Kimisiyle yakından çalıştık, kimisiyle uzaktan çalıştık fakat sonuçta bir gönül birliği yapmıştık. Artık siz, bu bayrağı alnınız ak bir biçimde bizde geri kalan arkadaşlara yani bizlere devrediyorsunuz” diye konuştu.
Programda konuşan Türkiye Yol-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanı Sadık Düzgün ise, “YSE’den bugüne kadar, 85’te Köy Hizmetleri olduk, 2005 yılında Özel Yönetim olduk ve bugüne kadar geldik. O günden bugüne bu türlü bir emekli programı yapamadık. Yapamadığımız arkadaşlara sizin huzurunuzda özür diliyoruz. O günden buna bin 470 civarında arkadaşımız emekli oldu. Şu anda 106 arkadaşım emekli oluyor, toplamda bin 572 sayısına ulaştık. O günden bugüne kadar bu teşkilata hizmet etmiş emekli olmuş bütün arkadaşlarımızı, huzurlarımızda yad etmek istiyorum” formunda konuştu.
Konuşmaların akabinde emekli işçilere günün mana ve değerine istinaden plaket ve teşekkür evrakı takdim edildi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.