Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda bayrak değişimi

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda bayrak değişimi

Yayın: 25.12.2017 22:19
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi’nde 20 aydır Bilgi İşlem Daire Başkanlığı görevini yürüten Yrd. Doç. Dr. Tahir Güneşer bu görevini, daha önce Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı görevini yapan Kamuran Karahamza’ya devretti.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın başkanlığında Rektörlük Senato Toplantı Odası’nda gerçekleşen devir teslim törenine Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli de katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda güçlü bir ekibin olduğunu, güzel işler yapmaya devam edeceklerini belirtti. Görevi devreden Yrd. Doç. Dr. Tahir Güneşer’in çok kısa bir süre için, geçici olarak göreve getirildiğini söyleyen Rektör Polat, 20 ay bu görevi başarıyla yürüten Güneşer’e teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Polat “Akademik çalışmalar yapan arkadaşlarımız görevlerinde bir an önce yükselsinler, doçent, profesör olsunlar istiyorum. Çok idari görevlerde vakit harcamalarını istemem. Kendisi bize 20 ayını feda etti. İnşallah akademik yaşantısında da muvaffak olur.” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Tahir Güneşer de konuşmasında şunları söyledi: “Göreve başladığım gün, Senato Odası’ndaki görüşmemizde her birinize işlerinizde ayrı ayrı yardımcı olarak bu göreve geldiğimi söylemiştim. İnşallah sözümde durabilmişimdir. Yine aynı üniversitedeyiz, dostluğumuz baki. Geçen sürenin bu kadar başarılı, verimli geçmesinde hepinizin özverili, fedakâr çalışması var. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah bahtınızı açık etsin. Hepinize nice iyi görevlerde bu millete hizmet etmeyi Allah nasip etsin.”

Kamuran Karahamza da başta Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a ve Yrd. Doç. Dr. Tahir Güneşer’e teşekkür ederek Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde 5 yıldır yürüttüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nı bundan sonra Karabük Üniversitesi’nde sürdüreceğini, görevi devraldığı Yrd. Doç. Dr. Tahir Güneşer ile de temaslarının süreceğini ve desteklerini her zaman beklediğini ifade etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize’de sağlık çalışanları 25 haftadır “sessiz yürüyüş”le İsrail’i protesto ediyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'deki hastanelerde görev yapan doktorlar ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto için sessiz yürüyüş düzenledi.

Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine çeşitli yazıların yer aldığı dövizleri taşıyan grup, İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

“Beyaz önlüklerimiz kana bulanmasın”, “Hastaneye saldırı savaş suçudur” yazılı dövizler taşıyan grubun yürüyüşüne bazı vatandaşlar da destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Tıp Fakültesi öğrencisi Muhammed Başkır, hekimler ve sağlık çalışanları olarak sessiz yürüyüşün 25'inci haftasında Gazze'yi hatırlamak ve unutmamak için toplandıklarını söyledi.

İsrail'in 7 aydır devam eden zulüm ve saldırılarına rağmen Gazze'yi terk etmeyip mücadele edenlere, hastane ve yurtları bekleyen hekim ve sağlık çalışanlarına büyük saygı duyduklarını belirten Başkır, şöyle devam etti:

“Tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen, aç ve can tehlikesi içerisinde olmasına rağmen hastaları için var gücüyle çalışan Gazze'nin şerefli doktorlarına ve sağlık çalışanlarına selam olsun. Tüm acılara rağmen sabreden, narkozsuz tedavi olan, kan revan içinde hastane köşelerinde yatan Gazze'deki hastalar şifa bulsun. Gazze için mücadele eden ruh ile kendi nefsinden başka bir gündemi olmayan ruh her zaman farklı olacaktır. Çünkü insanlık, vicdanın sesine kulak verenlerin omuzlarında yükselir ve bu yolculukta kararlılıkla ilerleyenler, geçmişin karanlığını aydınlığa dönüştüren ışık olurlar.”

Başkır, işgalci İsrail'in 7 aydır devam ettirdiği saldırılarda 35 bin kişinin şehit olduğuna, 100 bine yakın kişinin yaralandığına, 19 binden fazla çocuğun ise yetim kaldığına dikkati çekti.

İsrail'in, Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılarının katliamlara dönüşmesine rağmen uluslararası alanda henüz bir yaptırıma maruz bırakılmadığının altını çizen Başkır, “Saldırılardan önce Gazze'de yaklaşık 35 hastane bulunmakta iken şu anda Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin tamamı ve güneyindeki hastanelerin çoğu sağlık hizmeti veremez durumda. Bugünlerde Gazze'de ayakta kalan ve hala çalışmaya devam eden yalnızca 3 hastane mevcut. Bunların da sadece ikisinde aktif olarak ameliyat yapılabiliyor.” diye konuştu.

Başkır, Gazze'yi hiçbir zaman unutturmayacaklarını da vurgulayarak, “Bu vahşete sessiz kalmak, insanlığın vicdanını ayaklar altına almak demektir.” ifadelerini kullandı.