blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 10:56 tarihinde yayınlandı

Amasyalı öğretmenler öğrencileri için atık malzemelerden 160 çeşit oyun tasarladı

Amasya’da 2 öğretmen atık malzemelerden 160 çeşit oyun tasarlayıp vazife yaptıkları okulda düzenlenen oyun şenliğinde öğrencilerle buluşturdu. Teknoloji tasarım öğretmenleri Songül Kök ve Canan Baykal’ın geri dönüşüm örneği çalışması öğrencilerin akranlarıyla bilgiler paylaşıp eğlenmesini sağladı.
Abdurrahman Kamil Ortaokulu’nda 7. sınıf öğrencileriyle birlikte bir müddettir topladıkları atık gereçleri sınıfta oyun kümelerine dönüştüren öğretmenlerin yapıtları ‘Oyun bizden, cümbüş sizden’ etkinliğinde sergilendi. Bin öğrencinin bulunduğu okuldaki tüm öğrenciler sergilenen oyunları tek tek dolaşıp oynadı. Oyunların sonunda öğrencilere yiyeceklerden armağan edildi.
Etkinliği 3 yıldır düzenlediklerini belirten Songül Kök, "Oyunlar için kullandığımız materyalleri atıklardan temin ettik. Şenlik üzere bir aktiflikle öğrencilerimizle buluşturduk. Oynadıkları oyunlarla hepsi çok memnun oldu" dedi. Canan Baykal da, oyunları arkadaşlarına öğreten öğrencilerinin özgüven kazandığını söyledi.
Keyifli vakit geçiren öğrenciler ise öğretmenlerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2025 11:51 tarihinde yayınlandı

Bir hevesle başladı, çocukluğuna yolculuk için bahçesini adeta müzeye dönüştürdü

Kastamonu’nun Cide ilçesinde yaşayan bir vatandaş, çocukluğuna duyduğu hasreti adeta bir müzeye dönüştürdüğü bahçesinde gideriyor.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Hasan Yılmaz, çocukluğuna duyduğu hasreti gidermek için bir hobi bahçesi kurmaya karar verdi. Kumluca Mahallesi’nde bulunan bahçesinde, 4 yıl evvel çalışmalara başlayan Yılmaz, çocukken kullandıkları eserleri, aletleri, oyuncakları toplamaya başladı. Bahçeyi çocukluğundaki hayatında yer alan nesnelerle donatan Yılmaz, büyüdüğü periyottaki bir ahşap meskenin de minyatürünü yaptı. 4 yıl boyunca çabalayarak bahçesini dizayn eden Yılmaz, eşi, 2 çocuğu ve dostlarıyla bahçesinde eski günleri yad ediyor.
Kurduğu bahçesiyle çocukluğuna dönebildiğini belirten Yılmaz, artık üretimi olmayan birçok eseri ise uzun araştırmaları sonucunda bulduğunu lisana getirdi. Bahçeyi gören herkesin çok beğendiğini ve çocukluğunu hatırladığını tabir eden Yılmaz, "Bulduğum köy eşyalarını, insanların evvelden yaşarken kullandıkları aletleri bahçemde toplamaya çalıştım. Ailemle birlikte bir hobi bahçesi kurdum. Elimden geldiği kadarıyla gelen konuklarımı de ağırlamaya çalışıyorum. Burasını ticari gayeyle kurmadım, bir hobi bahçesi olarak inşa ettik. Artık toplumsal medyada da sık sık, ‘nerede kaldı eski ramazanlar, eski bayramlar’ üzere paylaşımlar görüyoruz. Benim de çocukluğuma dair hasretlerim vardı. Ben de bunları hatırlamak için araştırmalar yaptım. İnternetten, toplumsal medyadan yaptığım araştırmalar sonucunda çocukluğumuzda kullandığımız birçok alet ve eseri gördüm. Çocukluğumuzda yer alan şeylerle bunu yapmaya çalıştım. Örneğin bir köy meskeninin minyatürünü yaptım. Bu köy konutunu 3 günde yaptık. Maliyeti ne olursa olsun bu olacak dedim" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin