blank
Haber Merkezi tarafından
03 Mart, 2025 11:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Manifaturacılar Çarşısı Dekoratif Taşlarla Hayat Bulacak

Safranbolu Belediyesi’nin Tarihi Çarşı’da yürüttüğü titiz çalışmalar tamamlanmak üzere.


Manifaturacılar Çarşısı’nın özgün Arnavut kaldırımları yeniden gün yüzüne çıktı. Yıllar içinde altyapı çalışmaları nedeniyle tahrip olan ve betonla kaplanan tarihi taşlar, yapılan restorasyonla eski ihtişamına kavuşturuluyor. Safranbolu Belediyesi taş ocağında üretilen taşlar, ustaların titiz işçiliğiyle daha önce tahrip edilen ve eksik kalan bölgelerde tamamlanıyor.
Safranbolu Belediyesi Ürettiği Taşları Tarihle Buluşturdu
Safranbolu Belediyesi Dekoratif Taş Ocağı işlevini başarılı çalışmalarla sürdürürken burada elde edilen taşlar tarihe yeniden hayat vermeye başladı. Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sokağa uygun hale getirdiği taşları personellerin özenli çalışması sayesinde zeminle buluşturdu.
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Manifaturacılar Çarşısı tarihi kimliğiyle yeniden canlanırken, Safranbolu’nun eşsiz mirası da korunmuş olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Osman cil

    Safranbolu yüz akımız hep demişimdir burada tekrar diyeyim Keşke Karabükede bir mimar eli değmiş olsa buna o kadar çok ihtiyaç vardki ben belediyede partiden çok yapılan işe bakarım şimdiki Belediye başkanı bir şeyler yapacak gibi gözüküyor göz boyamaktan uzak olunursa uzun vadeli düşünülürse tabiki hizmet iyidir halk katında kabul görür keske böylesi mimar bir hanfendiyle irtibata geçmeyi düşünseler Karabük için hiçte fena olmaz.

Yeni yorumlara kapalı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Gümüşhane’de ‘Orman Benim’ etkinliği düzenlendi

Gümüşhane’de Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde yürütülen ‘Orman Benim’ aktifliği düzenlendi.
Gümüşhane’de de orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak hedefiyle 81 vilayette gerçekleştirilen ‘Orman Benim’ aktifliği kapsamında Kent Ormanı’nda paklık çalışması yapıldı. Gümüşhane Valisi Aydın Baruş’un da katıldığı aktiflik kapsamında, ormanlık alanlarda yangın riski oluşturan yanıcı unsurlar toplanarak tabiata ziyan vermeyecek formda bertaraf edildi. Aktifliğe kamu kurumlarının temsilcileri, Gümüşhane Üniversitesi Ormancılık kısmı akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.
Ormanlık alanda yapılan paklık çalışmasıyla birlikte, iştirakçiler hem etraf şuuru kazandı hem de ormanların korunmasına direkt katkı sundu. Aktiflik sonunda öğrencilere, orman bakımı ve korunmasına yönelik teknik bilgiler de verildi. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme sunumlarında, yangın riskine karşı alınabilecek tedbirler, sürdürülebilir orman idaresi ve bakım çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı.
Etkinlikte konuşan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, "Ormanları korumazsak hayatımızla oynarız. Bu hayat kaynağımız olan varlığı canımız üzere korumalıyız ve bunu sürdürebilmeliyiz. Zira gelecek kuşaklara de sağlıklı bir hava, sağlıklı toprak, sağlıklı su bırakmalıyız. Ormanlık alanda poşetler görmek, yapay hususları görmek hepimizi derinden üzüyor. Bu mevzuda şuurlu olmalıyız. Gençler, bizim geleceğimizin en büyük teminatı sizsiniz. Ormanlarımıza sahip çıkalım, pak tutalım ki bir daha tekrar o kullandığımız alana gelmeye yüzümüz olsun" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.