Artvin Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 237 kişilik Orman Arama Kurtarma Timi (ORKUT) mümkün afet durumlarına hazırlık amacıyla AFAD İl müdürlüğü koordinesinde "Kentsel Arama Kurtarma" eğitimlerini tamamladı.
Artvin Orman Bölge Müdürlüğü, afetlere karşı hazırlıklı olma çalışmalarını sürdürüyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda, Orman Arama Kurtarma Timi (ORKUT) faal hale getirildi. Artvin genelindeki 7 işletme müdürlüğünde vazifeli 237 orman personeline, AFAD İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3’er gün süren "Kentsel Arama Kurtarma" eğitimi verildi.
Eğitimler, AFAD eğitim alanında gerçekleştirilen uygulamalı çalışmalarla desteklendi. İştirakçiler, arama kurtarma teknikleri, enkaz altında müdahale sistemleri ve grup uyumu üzere birçok temel mevzuda eğitim aldı. Ayrıyeten, iştirakçilere kamp kurulumundan güvenlik ve lojistik idaresine, bina çeşitleri ve hasar tiplerinden enkaza giriş tekniklerine kadar geniş bir yelpazede pratik bilgiler verildi.
Eğitim programı, afet anlarında süratli ve tesirli müdahaleyi hedefliyor. Eğitimlerin sonunda ORKUT takımlarının afet bölgelerine en kısa müddette ulaşarak koordineli ve faal bir biçimde operasyon yürütebilmeleri amaçlanıyor.
Kentsel Arama Kurtarma’ eğitimini tamamlayan ORKUT ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri tarafından alacakları birinci yardım eğitimlerinin akabinde, mümkün afet durumunda alanda profesyonel olarak misyon alacak.
Yapılan eğitim sonrası konuşan Artvin Orman Bölge Müdürü İbrahim Ethem Gürsoy "Genel müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda ORKUT takımlarımızı etkin hale getirdik. 237 arkadaşımız AFAD vilayet müdürlüğünün uyumunda onların uzmanları tarafından verilen eğitimlerle 3 gün süren eğitimle ‘Kentsel Arama Kurtarma’ eğitimleri aldılar. Artvin Sıhhat Vilayet Müdürlüğümüzün de desteğiyle birinci yardımcı eğitimiyle eğitimlerimizi tamamlayacağız. Artvin vilayet genelinde 7 işletme müdürlüğümüzde 237 arkadaşımız da bu eğitimleri almış olacak. Allah korusun, bir felaket anında biz kurum olarak hazır olma çabası içerisindeyiz" sözlerini kullandı.