Halil Kızılyer tarafından
10 Nisan, 2025 13:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Türk Polis Teşkilatı’nın 180. Yılı Karabük’te Törenle Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla  Karabük’te tören düzenlendi.

Karabük Valiliği önünde gerçekleştirilen törende, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ile Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Abdulkadir Kazan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan İl Emniyet Müdürü Köse, teşkilatın 180 yıllık köklü geçmişine dikkat çekti.
Köse, "10 Nisan 1845 tarihinde ‘Polis’ adıyla kurulan iç güvenlik teşkilatımız 180 yaşında. Huzur, güven ve sağlık içerisinde nice yıllara temennisiyle, teşkilatımızın kuruluşunun 180. yılı kutlu olsun" dedi.
Polislik mesleğinin tanımına değinen Köse, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’nun birinci maddesini hatırlatarak, "Polis; asayişi, kamu, şahıs, tasarruf emniyetini ve mesken dokunulmazlığını korur. Vatandaşlarımızın ırz, can ve malını muhafaza eder, toplumun rahatlığını sağlar. Yardım isteyenlerle yardıma muhtaç olan çocuk, alil ve acizlere yardım eder"
diye konuştu.

Temel görevlerinin, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Köse; " En öncelikli görevimiz önleyici polisliktir. Suç işlenmeden önce tedbir almak asli sorumluluğumuzdur. Devriye hizmetlerimiz, yapılan uygulamalar, denetimler ve eğitici bilgilendirme faaliyetlerimizle vatandaşımıza güvenli bir yaşam alanı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Elbette alınan tüm tedbirlere ve yürütülen farkındalık çalışmalarına rağmen zaman zaman suç dediğimiz olgu meydana gelebiliyor. Bu durumda da teşkilatımız, her türlü bilgi ve teknolojik imkândan yararlanarak, yetişmiş ve özverili personelimizle birlikte olayların aydınlatılması, suçluların tespiti ve yakalanması yönünde tüm maddi delilleri adli makamların talimatları doğrultusunda toplayarak adaletin tecellisi için gece gündüz demeden çalışmaktayız.

Vatandaşlarımız hukuka aykırı bir durumla karşılaştığında ilk başvurdukları yer yine polis birimlerimizdir. Gerek ülkemiz sınırları içinde, gerekse uluslararası görevlerde bulunan her bir emniyet mensubu, vatandaşın bize duyduğu güvene layık olabilmek için canla başla görevini yerine getirmektedir.

Özellikle Karabük’ü daha huzurlu, daha yaşanabilir bir şehir haline getirme hedefimizde, siz değerli vatandaşlarımızın desteği ve duaları bizler için çok kıymetlidir. Bizler sizler için varız, var olmaya da devam edeceğiz. Bunun için her göreve hazırız. “Görev kutsaldır” şiarıyla, hep daha iyisini hedefleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Teşkilatımız; şanlı tarihi, destansı mazisi ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla halkımıza temel hak ve özgürlüklere saygılı bir biçimde hizmet vermeye devam etmektedir. Hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş, milli ve manevi hassasiyetleri gözeten, tarafsız ve güvenliğin teminatı olan bu teşkilatın bir mensubu olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum.Her geçen yıl daha da güçlenen polis teşkilatımız, aziz milletimizin huzur ve güvenini kendi gururu sayarak yoluna devam edecektir." dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.