İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2025 00:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Cesedi ormanlık alanda yanmış halde bulunan işçi cinayeti davasında karar

Zonguldak’ta Afganistan asıllı çalışanın cesedinin ormanlık alanda yanmış halde bulunmasına ait 3’ü tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme karar çıktı. Tutuklu sanıklardan ikisi 5’er yıl 8 ay, biri 4 yıl 6 ay, tutuksuz iki sanık 2’şer yıl, bir sanık ise 1 yıl 8 ay mahpus cezasına çarptırıldı.
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görünlen duruşmaya tutuklu sanıklar A.A., E.G. ile tutuksuz sanık S.K. SEGBİS aracılığıyla, tutuklu sanık H.K. ve tutuksuz sanıklar A.Ç. ile E.D. ise salondan katıldı. Maktulün eşi Qamer Gül Meliki, sanıkların hayatlarını mahvettiğini belirterek, "Benim çocuklarım çocuk değil mi? Kocamı öldürdünüz, hayatımı mahvettiniz. Hakkımı alacağım bir karar olmasını istiyorum" dedi.
Ailenin avukatı Kerim Bahadır Şeker, beyanlarının zapta eksik geçirildiğini, her celsede konuşmasının kesildiğini ileri sürdü. Şeker ile mahkeme heyeti ortasında tartışma yaşanırken, gerginliğin artması üzerine heyet, duruşma tertibini bozduğu gerekçesiyle Şeker’in salondan çıkarılmasına karar verdi.
Sanıklar savunmalarında suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu. H.K, "Rahmetlinin canlanması için elimden geleni yaptım. Ölmüştü. Ailesine elimden gelen yardımı yaparım" dedi. H.K’nin avukatı ise vefat nedeninin tespit edilemediğini belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti.
Mahkeme, "bilinçli taksirle mevte neden olma" kabahatinden tutuklu sanıklar E.G. ve H.K’yi 5 yıl 8 ay mahpus cezasına çarptırırken, A.A’ya ise "suç kanıtlarını yok etme, gizleme yahut değiştirme" kabahatinden 4 yıl 6 ay mahpus cezası verdi.
Tutuksuz yargılanan sanıklardan E.D. ve S.K. 2’şer yıl, A.Ç. ise iş birliği nedeniyle indirim uygulanarak 1 yıl 8 ay mahpus cezasına mahkum edildi. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin, tutuksuz sanıkların ise yurt dışına çıkış yasağının devamına hükmetti.
Duruşma sonrası açıklama yapan avukat Şeker, süreci AİHM’e taşıyacaklarını belirtirken, Qamer Gül Meliki ise, "Hakkımı hiçbir vakit helal etmiyorum. Hayatımı mahvettiler" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.