Kastamonu Üniversitesi öğrenci topluluklarının hazırladığı 44 proje, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Takviye Programı tarafından takviye almaya hak kazandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Dayanak Programı (ÜNİDES) dördüncü periyot müracaat sonuçları açıklandı. Kastamonu Üniversitesi öğrenci topluluklarının hazırladığı 44 proje takviye almaya hak kazandı. Bu sonuçla Kastamonu Üniversitesi, Türkiye genelindeki üniversiteler ortasında 3. sırada yer alarak muvaffakiyetini sürdürdü. ÜNİDES programının dördüncü periyot müracaat sonuçlarına nazaran, Kastamonu Üniversitesi bir defa daha yenilikçi ve iş birliği odaklı projeleriyle dikkat çekti. Dayanak almaya bedel görülen projeler, gençlerin oluşturduğu fikirlerini hayata geçirmelerine ve toplumsal yarar üretmelerine imkan sağlayacak.
Desteklenen projeler ortasında, etraf ve sürdürülebilirlik odaklı projeler, toplumsal farkındalık ve toplumsal sorumluluk projeleri, bilim, teknoloji ve mühendislik alanındaki yenilikçi projeler, sıhhat ve ömür kalitesini artırmaya yönelik projeler, sanat, kültür ve edebiyat çalışmaları, spor ve hareketli ömrü teşvik eden etkinlikler, iktisat, finans ve meslek gelişimi bahislerine odaklanan projeler yer alıyor.
Konuya ait değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ÜNİDES programının gençlerin akademik, toplumsal ve kültürel alanlarda daha aktif roller üstlenmelerine takviye olmayı amaçladığını belirterek, Kastamonu Üniversitesi’nin projelerinin bu amaçlara yeniden katkı sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Türkiye genelinde en başarılı üniversiteler ortasında yer almanın memnuniyetini bir kere daha yaşadıklarını lisana getiren Rektör Topal, desteklenen projelerin hem Kastamonu Üniversitesi bünyesinde hem de toplumda fark oluşturmayı hedeflediğini söz etti. Rektör Topal, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a sağladığı dayanaklardan ötürü teşekkürlerini iletti. Kastamonu Üniversitesi’nin proje kültürüne katkı sağlayan bu çalışmaların ferdî ve toplumsal seviyede kazanımlar sunduğunu belirten Rektör Topal, projelere katılan öğrencilere ve akademik danışmanlara da teşekkür etti.