blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2025 11:57 tarihinde yayınlandı

Kastamonu Üniversitesi’nde 3 gün süren proje başarıyla tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi’nde Sanat ve Disiplinlerarasılık Buluşması aktifliği çerçevesinde gerçekleştirilen "Patafizik ve Dijital Devrim" projesi tamamlandı.
Kastamonu Üniversitesi konut sahipliğinde yürütülen ve TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Aktiflikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen "Resim Kısmı Öğrencilerine Yönelik Patafizik ve Dijital İhtilal Kavramları Çerçevesinde Sanat ve Disiplinlerarası Alakalar Eğitimi" başlıklı proje, Kastamonu Teknokent binasında muvaffakiyetle tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanı Araştırma Vazifelisi Dr. Merve Mehtap Bulut’un üstlendiği aktiflikte, sanat sadece estetik bir tabir biçimi olarak değil; dijitalleşme ve felsefi kavramlarla iç içe geçmiş fikre bir taban olarak ele alındı.
Toplam 11 akademisyenin eğitim verdiği programa, Kastamonu Üniversitesi’nin yanı sıra Karabük Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Medipol Üniversitesi’nden öğretim üyeleri katkı sundu. Aktifliğe Kastamonu Üniversitesi’nden 16, Sinop Üniversitesi’nden 2 ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden 2 olmak üzere toplam 20 öğrenci katıldı.
Üç gün süren eğitim boyunca öğrenciler, modernizmden postmodernizme, disiplinlerarasılıktan patafiziğe, metamodernizmden yapay zeka uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede dersler aldı. Aktifliğin uygulamalı kısmında ise yapay zeka takviyeli yenilikçi üretim süreçlerine katılan öğrenciler, özgün çalışmalar ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 00:12 tarihinde yayınlandı

Vali Arslan’dan Kızılay için ilginç benzetme

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Kızılay’ın kuruluş yıl dönümünü nedeniyle yayımladığı kutlama bildirisinde, Kzılay’ı, çaresizliğin üzerine doğan bir sabah güneşine benzetti.
Vali Nırtaç Arslan, Türk Kızılay’ın 157. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayımladığı bildiride, Türk Kızılay’ının Türk milletinin yardımseverlik ve dayanışma hislerinin kurumsal bir temsili olduğunu söz etti. Arslan iletisinde, "1868 yılında ’Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ ismiyle kurulan Türk Kızılay’ı, yalnızca bir yardım kuruluşu değil, tıpkı vakitte milletimizin güç zamanlardaki garantisi, umutların sönmeye yüz tuttuğu anda yanan bir ışıktır. Çalışanların emeğiyle, gönüllülerin vicdanıyla ve halkımızın dayanağıyla büyüyen Türk Kızılay’ı afetlerde birinci alana inen, kan bağışında hayat kurtaran, yetimlere yuva olan, fakirlere aş olan bir hayır kervanıdır. Kızılay’ın kırmızı hilali, sırf bir amblem değil, adeta çaresizliğin üstüne doğan bir sabah güneşidir" tabirlerine yer verdi.

"Türk Kızılay’ı gurur kaynağımızdır"
Kızılay’ın, yaşanan afetlerde beşere ve canlıya yardım eli olduğunu da hatırlatan Vali Arslan, "Depremlerde, yangınlarda, sel felaketlerinde, salgın hastalıklarda, her türlü zorlukta halkımızın yanında olan ve sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında mazlumlara el uzatan Türk Kızılay’ı, gönüllülük ruhuyla hareket eden binlerce çalışanı ile gurur kaynağımızdır.
Bugün, Kızılay’ın yalnızca geçmişine değil, geleceğine de sahip çıkma günüdür. Daima birlikte el vererek, bu düzgünlük zincirine yeni halkalar eklemek; dayanışmayı, yardımlaşmayı ve insanlığı yüceltmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu his ve fikirlerle, Türk Kızılay’ının 157. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor; insanlığa umut olan Kızılay neferleri ile takviyesini esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara gönülden teşekkür ediyor, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin