blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Gümüşhane’de müstakil evde çıkan yangın, yanındaki eve de sıçradı

Gümüşhane’de gece saatlerinde müstakil bir meskende çıkan yangın bitişiğindeki diğer bir konuta daha sıçradı.
Yangın, gece saatlerinde İnönü Mahallesi, İnönü Caddesi Mordut mevkiinde bulunan iki katlı müstakil bir meskende çıktı. Alınan bilgiye nazaran, uzun yıllardır kullanılmadığı öğrenilen A. E.y’e ilişkin meskenden alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. Kısa müddette büyüyen yangın bitişikte bulunan diğer bir müstakil konuta daha sıçrarken mahalle sakinleri büyük panik yaşadı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Sıhhat, polis ve itfaiye takımı sevk edildi. İtfaiye takımları yangını söndürmek için çalışma başlatırken, polis grupları de bölgede geniş çaplı güvenlik tedbiri aldı. İtfaiye gruplarının yaklaşık 1 saat süren müdahalesinin akabinde yangın denetim altına alınırken, ölen ya da yaralanan olmadı. Yangında 2 binanın çatıları ve eklentilerinde maddi hasar meydana geldi.
Öte yandan yangının çıktığı binada elektrik olmadığı öğrenilirken etraf sakinleri, alkol alan şahısların yangının meydana geldiği konutun bahçesine makul aralıklarla girip çıktığını belirtti. İtfaiye ve olay yeri inceleme takımları yangının çıkış sebebini belirlemek için geniş çaplı çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te tek katlı ev alevlere teslim oldu

Karabük’te şimdi nedeni belirlenemeyen bir biçimde çıkan yangından tek katlı bir mesken alevlere teslim oldu.
Edinilen bilgiye nazaran, olay merkeze bağlı Salmanlar köyünde meydana geldi. Cemalettin ve Makbule Ünal çiftine ilişkin tek katlı konutta şimdi nedeni belirlenemeyen bir formda yangın çıktı. Ünal çiftinin tarlada çalıştığı sırada çıkan yangında alevleri fark eden köylüler durumu 112 Acil Servise bildirirken, itfaiye takımları gelene kadar köylüler konuttan çektikleri hortumla yangına müdahale etmeye çalıştı. İhbar üzerine olay yerine Orman İşletme arazözü, Karabük Belediyesi İtfaiye grupları, AFAD ve Jandarma grupları sevk edildi. Rüzgarında tesiri ile büyüyen alevler başka meskenlere sıçramadan itfaiye ve orman işletme takımlarının müdahalesi ile uzun uğraşlar sonrası denetim altına alınarak söndürüldü. Çıkan yangında tek mesken büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, gruplar yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.