blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ballıca Mağarası’nın geçici güzergâhı ziyaretçileri mağdur ediyor

Tokat’ın Pazar ilçesindeki Ballıca Mağarası yolunda köprü yıkımı sonrası yapılan süreksiz güzergâhtaki tabela eksikliği, ziyaretçileri mağdur ediyor.
Pazar ilçesine bağlı Ballıca köyünde bulunan Ballıca Mağarası’na giden yolda yaşanan ulaşım sorunu, ziyaretçileri mağdur ediyor. Mağaraya ulaşım sağlayan kanal üzerindeki köprünün yenisi yapılmak üzere yıkılması sonrası Vilayet Özel Yönetimi ve DSİ takımları tarafından yol trafiğe kapatıldı. Fakat süreksiz güzergâhta yönlendirme tabelalarının olmaması, bilhassa birinci sefer gelen ziyaretçiler için önemli sıkıntılara yol açıyor. Süreksiz yolun dar ve işaret levhasız olması nedeniyle mağaraya gelen büyük otobüsler güzergâhta ilerleyemeyerek geri dönmek zorunda kalıyor. Vatandaşlar, bu durumun hem vakit kaybına hem de mağaraya olan ilginin azalmasına neden olduğunu belirtiyor.

"Akşama kadar yolu biz tanım ediyoruz"
Duruma reaksiyon gösteren Hamdi Aktuğ, yönlendirme eksikliğinden şikâyet ederek, "Tamirat nedeniyle Ballıca Mağarası’na giden köprüyü yıktılar. Süreksiz güzergâhı gösteren yönlendirme tabelaları yok. Gelen vatandaşlara yolu biz gösteriyoruz. Yalnızca yıkılan köprüde bir ok var, onun dışında hiçbir dönüşte tabela bulunmuyor. Akşama kadar yaklaşık 200 araç geliyor. Ya köprüdeki emekçiler ya da biz köy halkı olarak yolu tanım etmeye çalışıyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Emine Çelik tarafından
12 Mayıs, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te Salmanlar Köyünde Yangın

Karabük Merkez’e bağlı Salmanlar köyünde meydana gelen yangın, büyük maddi hasara yol açtı. Osman Ünal’a ait, Cemalettin ve Makbule Ünal’ın ikamet ettiği iki katlı ahşap evde öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, ev tamamen kullanılamaz hale geldi.

Yangını fark eden köylülerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin uzun süren müdahalesine rağmen yangın evi tamamen sararken, yapı enkaz haline geldi.
İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeni ile ilgili detaylı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili jandarma ekiplerinin de soruşturma yürüttüğü öğrenildi.
Köy halkı olayın şokunu yaşarken, herhangi bir can kaybının olmaması teselli kaynağı oldu. Yangının kesin nedeni yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.