Halil Kızılyer tarafından
16 Mayıs, 2025 14:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tarihi Kent 40 Belediye’yi Bir Araya Getirdi

Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı’na Safranbolu Belediye Başkanlığı ev sahipliği yaptı.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu, Türkiye genelinden 40 belediyeyi ağırlayarak, Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Cittaslow Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Cittaslow Ağı Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek olmak üzere çok sayıda belediye başkanı, teknik koordinatör ve uzman katıldı.

Uluslararası Cittaslow Ağı Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Böcek, Safranbolu Hilton Garden’da düzenlenen basın toplantısında şunları kaydetti: “Türkiye'nin güzel illerinden Karabük’ün Safranbolu ilçesindeyiz. Kıymetli Başkanım Elif Köse'nin şahsında bütün çalışma arkadaşlarına öncelikle teşekkür ediyorum. UNESCO Dünya Mirası şehrimiz Safranbolu'da olmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Cittaslow üyesi belediye başkanlarımız, belediye başkan vekillerimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber bugün buradayız. Dün itibarıyla bize ev sahipliği yaptığı için Elif Köse Başkanıma da teşekkür ediyoruz. Cittaslow tabii ki ulusal bir ağ. Ben 25 Ekim'de de Türkiye Koordinatörüydüm. 25 Ekim'de 33 ülke, 303 belediyeydi. O zaman şimdi 305 oldu; belediye sayımız 305. Bu belediyeler içerisinde genel başkan yardımcılığına atanmıştım. Ülkemin dört bir yanını dolaşmaya çalışıyorum. Aynı zamanda Akdeniz Belediyeler Birliği Turizm Birliği Başkanıyım. Bütün bunları ulusal ve uluslararası yaptığımız çalışmalarımızla, sakin şehirlerimize adı üstünde böylesi güzel bir ağda insanlarımızın geleceği için, şehirlerimizin kültürünü, tarihini, çevreye sahip çıkma düşüncesiyle gerçekleştiriyoruz. Gerçekten katılımları için bütün belde, ilçe belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve bunların devamını diliyorum. Ülkemizin dört bir yanında tarihe, kültüre sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise şunlara değindi: “Hem uluslararası komitenin genel başkan yardımcısı hem de Türkiye Komite Başkanımız, aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu programa katkılarından dolayı, Safranbolu’ya gelip tüm ekibe önderlik yaptığından dolayı öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bizim Cittaslow ağına dahil olmamız aslında Safranbolu adına çok doğal bir süreçti. O kadar yakışıyor ki sakin şehir olmaya... Safranbolu zaten UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bir markaydı. İkinci bir markamız da Cittaslow ağına dahil olarak oldu.”

Toplantıda, Cittaslow Türkiye’nin güncel gelişmeleri, aday ilçeler süreci, “Cittaslow Fikir Maratonu”, Cittaslow Metropol Antalya uygulamaları ve Safranbolu’nun iyi uygulama örnekleri detaylı şekilde ele alındı. Ayrıca Seferihisar, Gerze ve Arapgir belediyeleri de başarılı uygulamalarını paylaştı. Ardından Cittapro Sertifika Töreni ile uluslararası standartlara uygun sürdürülebilirlik projelerine imza atan belediyelere belgeleri takdim edildi. Katılımcılar, Safranbolu Belediyesi’nin hayata geçirdiği Cittaslow uygulamalarını yerinde inceleyecek. Bağlar, Köyiçi, Hıdırlık Seyir Tepesi, Belediye Üretim Serası ve Tarihi Çarşı gibi durakları içeren teknik inceleme turu ile Safranbolu’nun kültürel mirası ve sürdürülebilir kent modeli gözler önüne serildi. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Namaz Vakitleri

Karabuk
16
Mayıs Cuma
1446 HİCRİ Zilkade 18
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
03:36
  Güneş
05:23
  Öğle
12:51
  İkindi
16:47
  Akşam
20:09
  Yatsı
21:48

Haftanın Okunanları

Köşe Yazıları

KARANLIĞIN 4 ATLISI

Köşe Yazıları

BIRAKIN DA AZICIK MUTLU OLALIM…

Karabük

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’dan İktidara Uyarı

Köşe Yazıları

Okan Küçük Yorumluyor 12 Mayıs 2025

Karabük

Anahtar Parti Karabük’ten Açılım Çıkışı

Video Haberler

Özel çocuk anneleri bocce sahasında buluştu

Amasya’dan hac kafilesi dualarla uğurlandı

Kadın cinayetinde sanığa müebbet hapis

Samsun’da “Cumhuriyet’i Kuran Şehirler Buluşması”

Özel çocuk anneleri bocce sahasında buluştu

BARÜ’de İlahiyat Fakültesi kuruldu

Gümüşhane’de olası kadın cinayetini esnafın cesur müdahalesi engelledi

İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 00:49 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Özel çocuk anneleri bocce sahasında buluştu

Karabük'te özel çocuk anneleri, hem Engelliler Haftası hem de Anneler Günü'nün yer aldığı hafta sebebiyle düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinesinde gerçekleşen Bocce Anneler Ligi'nde özel bireyler ve anneleri sporla buluştu. Karabük Üniversitesi'nin (KBÜ) Demirçelik Kampüsü'nde yer alan Bocce Sahası'ndaki etkinlikte özel eğitim kurumlarında yer alan çocuklar, anneleri ve eğitmenler yer aldı.
Safranbolu Belediyesi Engelsiz Kafe bocce sporcusu Yusuf Tekelioğlu'nun annesi Gülhan Kütükçüoğlu etkinliğin çok güzel olduğunu ve kazanmanın ise daha da güzel olduğunu söyledi.
Anne Gülhan Kütükçüoğlu, oğlu Yusuf'un bir yıldan bu yana bocce ile uğraştığını belirtti. Kütükçüoğlu özel birey ebeveynlerine seslenerek, "Çocuklarınızı evlere kapatmayın. Çocukların sosyalleşmeye ihtiyacı var. Çok güzel etkinlikler yapıyorlar. Biz böyle olduğu için çok mutluyuz. Diğer ailelere de bunu tavsiye edebilirim" dedi.
Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu İl Temsilcisi Hasan Turma bu etkinliğin alt yapısının bir buçuk yıl öncesine dayandığını belirterek, "Engelli bir sporcumuzun bocceye duyduğu ilgiyle biz bu yola girmiş olduk. Daha sonra annelerimiz de dahil olunca biz de hem Anneler Günü'nün sevgisi hem de Engelliler Haftası'nın önemine dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Yaklaşık 13 anne takımı ile yoğun bir katılım gerçekleşti" dedi.
Hasan Turma bu turnuvanın Türkiye'de ilk ve tek olduğunu, özel çocuklar ve annelerine özel bir turnuva olduğunu belirtti.
Turma böyle bir bocce sahasının Karabük'e kazandırılmasının çok kritik olduğunu vurgulayarak, "Bu önemli alanı bize kazandırdığı için Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'a teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Namaz Vakitleri

Karabuk
16
Mayıs Cuma
1446 HİCRİ Zilkade 18
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
03:36
  Güneş
05:23
  Öğle
12:51
  İkindi
16:47
  Akşam
20:09
  Yatsı
21:48

Haftanın Okunanları

Köşe Yazıları

KARANLIĞIN 4 ATLISI

Köşe Yazıları

BIRAKIN DA AZICIK MUTLU OLALIM…

Karabük

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’dan İktidara Uyarı

Köşe Yazıları

Okan Küçük Yorumluyor 12 Mayıs 2025

Karabük

Anahtar Parti Karabük’ten Açılım Çıkışı

Video Haberler

Özel çocuk anneleri bocce sahasında buluştu

Amasya’dan hac kafilesi dualarla uğurlandı

Kadın cinayetinde sanığa müebbet hapis

Samsun’da “Cumhuriyet’i Kuran Şehirler Buluşması”

Özel çocuk anneleri bocce sahasında buluştu

BARÜ’de İlahiyat Fakültesi kuruldu

Gümüşhane’de olası kadın cinayetini esnafın cesur müdahalesi engelledi