blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2025 17:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Gümüşhane’de olası kadın cinayetini esnafın cesur müdahalesi engelledi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kızını rahatsız ettiğini söyleyerek uyardığı saldırgan tarafından bıçaklı atağa uğrayan bayanı esnaf bahadır müdahalesiyle kurtardı.
Olay, dün öğlenden sonra Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde tarım aletleri satışı yapan bir iş yerinin önünde meydana geldi. Alınan bilgiye nazaran, M.Y. isimli bayan uzun müddettir kızı T.Y.’yi rahatsız ettiği öğrenilen saldırgan H.M. ile iş yeri önünde karşılaştı. M.Y.’nin bir daha kızını rahatsız etmemesini aksi takdirde polise şikâyette bulunacağını söylemesi üzerine saldırgan belindeki bıçağı çıkararak bayana saldırdı. Saldırıyı fark eden iş yeri sahibi Beytullah Nas ise duruma süratli bir biçimde müdahalede bulundu. Bayanın bıçak darbesi almasını son anda engelleyen Beytullah Nas daha sonra saldırganı etkisiz hale getirdi. O anlar iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken saldırgan H.M.’nin daha evvel da babasını bıçakla yaraladığı öğrenildi. Saldırgan polis grupları tarafından gözaltına alındı.
"Oğlum müdahale etmemiş olsa bir bayan cinayeti olabilirdi"
Olayla ilgili konuşan Beytullah Nas’ın babası Ali Nas, "Dün taarruza uğrayan bayanla saldırıyı gerçekleştiren şahıs burada karşılaşıyorlar. Bayan şahsın kızını rahatsız ettiğini ve bir daha yapmaması gerektiğini aksi takdirde polise vereceğini söylüyor söylüyor. O sırada benim oğlum çapa makineleriyle uğraşıyor saldırganın elini cebine attığını görür görmez benim oğlum müdahale ediyor ve saldırganı önlüyor. O bıçak benim oğluma da saplanabilirdi fakat o müdahale etmemiş olsa bir bayan cinayeti meydana gelebilirdi. Benim oğlum esasen çocukluktan beri sporla ilgileniyor kendi halinde bahadır biri" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2025 19:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BARÜ’de İlahiyat Fakültesi kuruldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren İslami İlimler Fakültesi tekrar yapılandırılarak yeni adıyla İlahiyat Fakültesi oldu.
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 15 Mayıs 2025 tarihli 9818 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla Bartın Üniversitesi (BARÜ) İslami İlimler Fakültesinin ismi, yeni bir yapılanmaya gidilerek İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi. Türkiye genelinde "İslami İlimler Fakültesi" ismiyle eğitim veren yükseköğretim kurumlarının mezunlar, müfredatlar ve kurumlar ortası uygulama bütünlüğüne sahip bir yapıya ulaşması gayesiyle isim değişikliğine gidildi.
Akademik faaliyetlerini İlahiyat Fakültesi ismiyle sürdürmesi uygun bulunan fakültenin, İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından eğitim-öğretim kalitesini tescilleyen ulusal akreditasyon evrakı de bulunuyor.
Arapça Mütercim ve Tercümanlık Kısmı açıldı
Ayrıca her yıl yeni program ve kısımların açılmasıyla gücüne güç katan BARÜ’de Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) kararıyla Arapça Mütercim ve Tercümanlık Kısmı açılmasına karar verildi. Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan kısım 2025-2026 eğitim-öğretim yılında birinci kere öğrenci kabul edecek. Kısımda öğrencilere Arapça lisanına ileri seviyede hâkimiyet kazandırmanın yanı sıra; çeviri kuramları, çeviri stratejileri, metin çözme, kültürel farkındalık, sözlü-yazılı çeviri uygulamaları üzere alanlarda kapsamlı teorik ve pratik eğitim sunulacak.
Beş yıl sürecek biçimde yapılandırılan eğitim programında, öğrenciler, lisans eğitimine başlamadan evvel bir yıl vadeli Arapça Hazırlık Programı ile lisan hünerlerini geliştirme ve lisans eğitimine güçlü bir altyapıyla başlama imkânına sahip olacak.
"Nitelikli eğitim altyapımızla geleceğe umut olan bireyler yetiştireceğiz"
BARÜ’nün her alanda gücüne güç katmaya devam ettiğini lisana getiren Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, "Bartın Üniversitesi olarak ülkemizin muhtaçlık duyduğu nitelikli genç jenerasyonların yetiştirilmesi noktasında tüm bileşenlerimizle çalışıyoruz. Ulusal akreditasyon dokümanına sahip olan İslami İlimler Fakültemiz yeni ismiyle İlahiyat Fakültemiz de nitelikli eğitim altyapısıyla geleceğe umut olan bireyler yetiştirmeye devam edecek. Ayrıyeten bu yıl Bartın Meslek Yüksekokulu bünyesinde ‘Robotik ve Yapay Zekâ’ ile ‘Yapay Zekâ Operatörlüğü’ ön lisans programları da açılıyor. Edebiyat Fakültesi ‘Arapça Mütercim ve Tercümanlık’ lisans programına da birinci kere öğrenci alarak eğitim faaliyetlerimizi genişleteceğiz. Bu doğrultuda eğitimde attığımız yenilikçi adımlarda sürekli bizleri destekleyen YÖK Liderimiz Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile tüm YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.