blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
20 Mayıs, 2025 10:49 tarihinde yayınlandı

Karabük, Bölge Esnaf Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından 7 ilde düzenlenecek bölge toplantılarının ikincisi 21 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00'da Karabük  Anemon Otel'de gerçekleştirilecek.

Toplantıya, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener, daire başkanları, konfederasyon yönetim kurulu üyeleri, federasyon başkanları ve temsilcilerinin yanı sıra Bolu, Düzce, Çankırı, Sinop, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın illerinin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile Karabük’teki Esnaf Oda Başkanları katılacak.

Toplantıda, esnafın yaşadığı sorun ve sıkıntılar ele alınacak. Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından hazırlanan rapor, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e sunulacak. Raporda, 5362 Sayılı Kanun’da yapılması önerilen değişiklikler, iş yeri kiralarındaki stopajların kaldırılması, esnafın çalışma hayatının kolaylaştırılması gibi konuların yanı sıra pek çok önemli başlık yer alıyor.

Karabük’te yapılacak bu önemli toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, “TESK Genel Başkanımızın, genel müdürümüzün, daire başkanlarımızın ve diğer tüm birlik ve federasyon temsilcilerimizin katılım sağlayacağı bu büyük bölge toplantısının ilimizde yapılacak olması bizler için büyük bir gurur kaynağı. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Esnafımız için yapılabilecek her şeyin peşindeyiz, sorunların çözümü noktasında azami çaba göstereceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 14:37 tarihinde yayınlandı

Kastamonu’da 52 bronzdan oluşan sergi yoğun ilgi gördü

Kastamonu’da Müzeler Haftası aktiflikleri çerçevesinde oluşturulan 52 bronz yapıttan stant, sanatseverlerin ziyaretine açıldı.
Türkiye Cumhuriyetinin 102’nci yılına özel, "102. Yılda 102 Stant, Cumhuriyet’in Işığında Anadolu’nun Kültürel Mirasına Yolculuk" temasıyla hazırlanan ve Kastamonu’dan çıkarılan 52 eser sanatseverlerle buluşturuldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü öncülüğünde Kastamonu Müze Müdürlüğü tarafından "Bronz Eserler Ziyaretçilerle Buluşuyor" standının açılışı gerçekleştirildi. Açılışın akabinde Müzeler Haftası aktiflikleri çerçevesinde, öğrencilere taş baskı atölye çalışması ve kum havuzunda arkeolojik hafriyat çalışması yaptırıldı. Ayrıyeten öğrenciler, müzeyi ziyaret ederek, buradaki eserler hakkında vazifelilerden bilgiler aldı.
Kastamonu Müze Müdürü Erol Kale, Müzeler Haftası aktiflikleri kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Stant hakkında bilgi veren Kale, "Cumhuriyetimizin 102. yılında özel hazırlanan bir stant. Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un şubat ayında lansmanını gerçekleştirdiği 102. yılda 102 stant projesi kapsamında biz de Kastamonu Müzesi olarak Bronz eserler ziyaretçilerle buluşuyor isimli sergiyi gerçekleştiriyoruz" dedi.
Herkesi Müze Müdürlüğünde oluşturdukları standa davet eden Kale, "Sergimizde daha evvel teşhire çıkmamış 52 bronz eser bulunuyor. 2 ay boyunca vatandaşlarımız bu standımızı ziyaret edebilecekler. Herkesi standımıza davet ediyorum" diye konuştu.
Sergiyi gezmeye gelen Atatürk İlkokulu öğrencisi Nurbanu Küllüoğlu ise birinci kere müzeye geldiğini belirterek, "Daha evvel hiç müzeye gitmemiştim. Müze çok hoşmuş. Her şeyi çok beğendim" biçiminde konuştu.
Sergiyi gezmeye gelen Atatürk İlkokulu öğrencisi Miraç Kesmez de, "Müze benim çok ilgimi çekti. Heykeller bir epey ilgimi çekti. Evvelce yani bundan bin yıl öncesinde Romalılar çok değişik insanlarmış. Yemeklerini tabaklardan yemiyorlarmış. Tarihi eserler çıkartıyorlarmış. Bir epey hoş yerler gördük, müzeyi gezdik. Ben daha öncesinde müzeye gitmemiştim, birinci kere müze geziyorum" sözlerini kullandı.
Açılışa Kastamonu Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.