Karabük’te Paralel Yapı Operasyonu

Karabük’te Paralel Yapı Operasyonu

Yayın: 07.08.2015 11:46
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te paralel yapı operasyonu ile PKK sempatizanı ve marjinal grupları örgütleyerek sokak eylemi yaptırma çalışmalarından gözaltına alınan polis memuru, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru S.S’nin (31) kentte terör örgütü PKK’ya sempatisi olan ve marjinal öğrenci gruplarını devlete karşı sokak eylemleri ve protesto yapmalarını örgütlediği iddiasıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen polis memuru tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüpheli polis memurunun paralel yapının Trabzon ve Ordu’daki okullarında 2008-2011 yılları arasında öğretmen olarak görev yaptığı ve daha sonra 2012 yılında polisliğe geçerek Karabük Emniyet Müdürlüğünde İstihbarat Şube’de çalışmaya başladığı 13 ay önce Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ne gönderildiği öğrenilirken, teknik takibe alınan polis memurunun terör örgütü PKK sempatisi olan ve marjinal öğrenci gruplarını örgütlediği, gruplar ile sosyal medya üzerinden yaptığı yazışmalarda “30-40 kişi toplanıp basın açıklaması yapsa bile yeter. Onun duyurulması lazım” gibi yazışmaların olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yorumlar

  1. Ramazan AYDEMİr

    Fetullah GÜLEN’e ait okullarda ,dershanelerde çocuklarını okutan devlet yetkililerini bilmeyen yok. Her okuyanın bu okul ve dershanelerin emrinde olduğunu söylemek doğru olmaz. Babası imam olupta oğlunun din ile hiç alakası olmayanın olduğu da bir gerçektir. Babası imam bu da imamdır.Demek bilimden uzak bir görüştür.Terör öğütlerini sosyal medya üzerinden tasvip eden kişinin yasal olarak sorgulanması bir zorunluluktur. Göz yumulursa suç işlenmiş olur. Terör örgütlerine seyirci kalanlar bunu bilerek yaparlarsa suçludurlar. ADALET HER SUÇLUNUN YAKASINA YAPIŞMAKTIR. Hazreti Ömer’in “Ya Ömer Nil Irmağının kenarında kaybolan bir koyundan bile sorumlusun” Sözü çok şey anlatıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekil Akay TMMM Genel Kurulu’nda konuştu

Yayın: 03.05.2024 10:36
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Maden Kanun Teklifi’nin 12.’inci maddesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Akay, “Bir taraftan tasarruf tedbirlerinden bahsedilirken diğer taraftan da ülke kaynaklarının heba edilmesiyle karşı karşıyayız. Kanunun yasalaşmasıyla, enerji kaynaklarımız Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilmesi durumuyla karşı karşıya gelecek.” ifadeleriyle kanun teklifine tepki gösterdi.

Doğal Kaynaklarımızın Birleşik Arap Emirlikleri’ne Tahsis İmkânı Doğuyor

Kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte doğal kaynakların ve enerji kaynaklarının Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilme imkânıyla karşı karşıya geleceğine dikkat çeken CHP’li Akay, “Bu kanun teklifi, 19 Temmuz 2023 tarihinde Abu Dabi’de Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Birleşik Arap Emirlikleri Hükûmeti arasında imzalanan stratejik çerçeve anlaşmayla bağlantılı bir şekilde düşünülmesi gerekiyor. Bu kanun bugün buradan onaylanıp geçtiği zaman, o sözleşmeye bir alt zemin olmuş oluyor. Bu sözleşmeyle doğal kaynaklarımız ve enerji kaynaklarımız Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilme imkânıyla karşı karşıya gelecek.” dedi.

Milli Kaynaklarımız Yabancı Firmalara Peşkeş Çekiliyor

Birleşik Arap Emirliklerinden finansman gelecek diye yenilenebilir enerji kaynaklarının yabancı firmalara zemin açılmasının asla kabul edilemeyeceğine değinen Milletvekili Akay, “Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili yabancı firmalara zemin açılması da asla kabul edilemez, bu imkânların millî ve yerli firmalarımıza tanınması gerekir. Sırf Birleşik Arap Emirliklerinden gelecek finansmanla ilgili bunu kabul edemeyiz. Bütçe Kanunu’nun 12’nci maddesine göre dış kaynaklı kredi kullanımı var, Hazine garantisiyle kullanımlar yapılıyor. Bunların, bu alanlara kullanılması ve yerli firmaların desteklenmesi ve yerli üretim yapılmasını bizim teşvik etmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir Enerji Üretimini İçin Yerli Firmalar Desteklenmiyor

Getirilen değişikle lisans alamayan firmaların teminatlarının tazmin edilmek yerine teminat mektuplarının iptal edildiğine dikkat çeken Akay, “Kanun teklifinde ayrıca, yatırımları gerçekleştiremediği için, tamamlayamadığı için ön lisans alamayan, üretim lisansı alamayan veya lisans alamayan firmaların teminat mektuplarının iptali söz konusu. Normalde bunların irat kaydedilmesi gerekir. Bir kamu kurumuna ihaleye girdiğiniz zaman, geçici mektup verirsiniz. Kesin mektup veya avans teminat mektubu verdiğiniz zaman yükümlülüğünüzü yerine getiremezseniz bu mektuplar tazmin olur, fakat burada iptal ediliyor. Ben hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına hem de Sayın Komisyona soruyorum: Bu firmalar, hangi firmalar? Bu firmalar EÜAŞ tarafından desteklenemez mi? Hazine garantisiyle, dış kaynaklı projelerle, kredilerle bu firmalar desteklenip buradaki yenilenebilir enerji üretimini yerli firmalarımıza yaptıramaz mıyız?” dedi.

Milli Servetimizin Ülkemizde Kalması Gerekiyor

Bir taraftan tasarruf tedbirlerinden bahsedilirken diğer taraftan da ülke kaynaklarının heba edilmesiyle karşı karşıya olunduğuna değinen Milletvekili Akay, “Yaklaşık 3,5 trilyon dolarlık bir maden kaynağımız olduğu tahmin ediliyor. Bu millî servetin ülkemizde kalması, millî ve yerli firmalar tarafından maden ocaklarımızın, yenilenebilir enerji kaynaklarının işletilmesi gerekiyor, bu manada da kaynaklarımızın israf edilmemesi gerekiyor. Bu sebeplerden dolayı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak bu kanun teklifine karşı oy kullanacağız.” şeklinde konuştu.