Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 00:08 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Mimarlık öğrencileri Tokat ve Amasya’da yapıları yerinde inceledi

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Mimarlık öğrencileri, Tokat ve Amasya’daki kültürel miras yapılarını yerinde inceleyerek, tarihi yapılar için rölöve ve belgeleme çalışmaları gerçekleştirdi.
Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından yürütülen “Rölöve Restorasyon II” dersi kapsamında Tokat ve Amasya illerine teknik gezi düzenlendi.
Prof. Dr. Aysun Özköse’nin yürütücülüğünde ve Arş. Gör. Emre Karataş’ın katkılarıyla gerçekleştirilen gezide, 44 öğrenci saha çalışmalarına katıldı.
Teknik gezide öğrenciler, Yeşilırmak kıyısındaki tarihi kent dokusu, kültürel miras yapıları ve restorasyon uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Amasya ve Tokat’ta tamamlanmış ve devam eden restorasyon projeleri yerinde gözlemlendi; uzmanlardan bilgiler alındı.
Öğrenciler, Tokat il merkezinde Tokat Belediyesinin talebi doğrultusunda bir sosyal sorumluluk projesi de gerçekleştirdi. Bu kapsamda, korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenmiş 4 adet konak, 1 han ve 1 maksem olmak üzere toplam 6 tarihi yapının belgeleme ve rölöve çalışmaları yürütüldü. Yapılar, kültürel mirasın belgelenmesi ve gelecek nesillere aktarılması adına detaylı olarak incelendi ve belgeler haline getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin