Tokat’ta geleceğin moda tasarımcılarına dijital dönüşüm desteği

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) ‘2025 Yılı Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Teknik Destek Programı’ kapsamında desteklenen ‘Dijital Moda: Geleceğin Tasarımcıları P

İHİhlas Haber Ajansı27 Ekim 2026, 18:311 dk okuma
Tokat’ta geleceğin moda tasarımcılarına dijital dönüşüm desteği
Toplam 72 saat süren eğitim programına 30 kız öğrenci katıldı. · Foto: İHA

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) desteklediği ‘Dijital Moda: Geleceğin Tasarımcıları Projesi’ çerçevesinde, Tokat’ta moda tasarımı alanında eğitim hamlesi gerçekleştirildi.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda ve Tasarım Bölümünde düzenlenen programda, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerinin moda sektöründeki yeri detaylıca ele alındı. 72 saat süren ve 30 kız öğrencinin katıldığı eğitimlerde; üç boyutlu kıyafet tasarımı, dijital pazarlama yöntemleri ve sanayi uygulamaları aktarıldı.

Öğrencilerin sektördeki teknolojik gelişmeler ayak uydurmasını amaçlayan projede, sürdürülebilir üretim ve dijital dönüşüm bilincinin aşılanması da sağlandı.

Kaynak: İHA

İlgili Haberler

Tümü

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.

ReklamSol Reklam
ReklamSağ Reklam