Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Yayın: 20.08.2015 10:57
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyü Kızıldere ağzı mevkiinde özel su trafo hattında yüksek gerilim hattının kopması sonucu önce ki gün çıkan orman yangını, kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları sürüyor.

Safranbolu’ya bağlı Çavuşlar köyünde bulunan ormanlık alanda önceki gün saat 15.00 sıralarında çıkan ve rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, sabaha karşı kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları sürüyor. Başta Karabük ve ilçeleri olmak üzere, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Bolu, Adapazarı, Düzce ve Ankara’dan gelen 35 arazöz ve su tankerleri ile soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede geriye yanmış kızılçam ağaçları kaldı. Çok sayıda greyder, dozer ve kepçelerin yardımıyla yanan ormanlık alanın etrafı yangın şerit yolları ile çevrilirken ilk belirlemelere göre yaklaşık 30 ile 40 hektarlık kızılçam alanın zarar gördüğü belirtildi.

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyü Kızıldere ağzı mevkiinde özel su trafo hattında yüksek gerilim hattının kopması sonucu çıkan orman yangını 9 saat sonra kısmen kontrol altına alındı.
Safranbolu’ya bağlı Çavuşlar köyünde bulunan ormanlık alanda saat 15.00 sıralarından yangın çıktı. Bölgeden geçen yüksek gerilim hattının kopması sonucu çıktığı belirtilen yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek çevredeki yerleşim alanları için de tehdit oluşturdu. Yaklaşık 9 saattir etkisini sürdüren ve greyderle yangın şerit yollarının açılmasıyla etrafı çevrilen yangın kısmen kontrol altına alındı.
Başta Karabük ve ilçeleri olmak üzere, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Bolu, Adapazarı, Düzce ve Ankara’dan 35 aranzöz ve su tankerleri ile yangına müdahale etti.

EKİPLER BÜYÜK MÜCADELE VERİYOR

Yangının çıktığı Çavuşlar köyünde incelemelerde bulunan Karabük Vali Yardımcısı Abdullah Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin yangını söndürmek için zamana karşı büyük bir mücadele verdiğini söyledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de bıçaklı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde çıkan kavgada bıçaklanan kişi yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet Mahallesi Aydın Doğan Caddesi'ndeki bir kahvehanede, P.D. ile A.Y. arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine P.D, A.Y'yi bıçakladı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ambulansla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan A.Y, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Polis, zanlı P.D'yi gözaltına aldı.