KARDEMİR Genel Müdürü Soykan’dan ilk açıklama

KARDEMİR Genel Müdürü Soykan’dan ilk açıklama

Yayın: 07.02.2019 20:17
Paylaş:
A+ A-

Hafta başı KARDEMİR AŞ. Genel Müdürlüğü görevine getirilen Dr. Hüseyin Soykan, fabrikanın yeni yatırımlar sonrası yıllık 3.5 milyon ton seviyesine çıkacağını hatırlatarak, “Çubuk Kangal Haddehanemizde yeni çelik kalitelerinin ürün gamına eklenmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

KARDEMİR Yönetim Kurulu tarafından önceki gün genel müdürlük görevine getirilmesinden dolayı yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Soykan, “Göreve başladığım bu ilk gün öncelikle, ülkemizin ilk entegre demir çelik fabrikası, Türk sanayisinin öncüsü olan Kardemir’in Genel Müdürlüğü görevini tevdi eden Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Yine göreve başladığım bu ilk gün, tüm paydaşlarımız adına gösterilen bu güvene layık olmak için var gücümüzle çalışacağımızın bilinmesini istiyorum” dedi.

Genel Müdür Soykan, “ Özelleştirme sonrası gerçekleştirdiği 2 Milyar doların üzerindeki yatırımlar ile üretim teknolojilerini yenileyen, üretim kapasitelerini 2,5 Milyon ton seviyelerine çıkartan, ray ve demiryolu tekeri üretiminde ülkemizin tek milli markası haline gelen, ağır profil, çubuk ve kangal gibi ürünlerle ürün çeşitliliğini artıran Kardemir’i, sürdürülebilir başarılarla sektörde dünden daha güçlü, dünden daha rekabetçi, dünden daha çok tüm paydaşları için değer oluşturan bir şirket konumuna taşımak ortak hedefimizdir. Tüm kamuoyunun yakından bildiği gibi Kardemir, Çelikhane bölgesinde devam eden yeni sürekli döküm makinası ve konverter kapasitelerinin artırılması gibi yatırımlar ile sıvı çelik üretim kapasitesini 3,5 Milyon ton seviyesine çıkartacaktır. Çubuk Kangal Haddehanemizde yeni çelik kalitelerinin ürün gamına eklenmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.

Tüm faaliyetlerde İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Verimlilik, Karlılık, Kalite kavramları en önemli odak noktaları olacağını da kaydeden Soykan, şunları söyledi: “82 yıllık sanayi kültürünün verdiği bilgi birikimi ve tecrübe ile sürdürülebilir başarıları kovalarken, her zaman olduğu gibi tüm Karabüklülerin ve paydaşlarımızın bizlere olan güven ve desteği en büyük gücümüz olacaktır. Bu vesile ile emek ve alın terleriyle Kardemir’i ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarından biri haline getiren ancak, bugün hayatta olmayan tüm yönetici ve çalışanlarımızı minnet ve şükranla yad ediyorum. Hayatta olanlara sağlık ve uzun ömürler diliyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.