blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Evlerindeki eski mobilyaları boyayarak başladılar, şimdi taleplere yetişemiyorlar

Çorum’da iki konut hanımının konutlarındaki eski mobilyaları boyayarak başladığı hobisi, sanata dönüştü. Kendi atölyesini açan iki arkadaş, 8 yıldır eski mobilyaları restore ederek birinci günkü haline getiriyor.
Çorum’da yaşayan Melike Gerçek ve Süreyya Uygur, 8 yıl evvel hobi olarak konutlarındaki eski ahşap mobilyaları boyamaya başladı. Boyama merakını ilerleten Gerçek ve Uygur, çeşitli kurslardan aldıkları eğitimle hobilerini geliştirdi. Bir mühlet sonra konut hanımı Uygur ve Gerçek’e eşleri bir iş yeri açmaları için ön ayak oldu. 8 yıl evvel küçük bir dükkanda kendi atölyesini açan Gerçek ve Uygur, ilerleyen süreçte taleplerin artmasıyla daha büyük bir atölyeye taşındı. Gerçek ve Uygur, yıllar içinde taleplere yetişemez hale geldi. Eski mobilyaları çeşitli tekniklerle yenileyen iki arkadaş, çeşitli konut aksesuarları ve koleksiyon eserleri de yapıyor. Meraklı bayanlara da kapılarını açarak verdikleri eğitimle işi öğrenmelerini sağlıyor.

"Hem eğlenmek hem birlikte vakit geçirmek için bu işe başladık"
İşe birinci başlarken bu kadar çok ilerleyeceklerini düşünmediklerini söyleyen Melike Gerçek, "Yaptığım iş, başta bir hobiydi. Meskende, yalnızca kendi isteklerime nazaran ufak tefek şeyler yaparken vakitle bu uğraşım daha çok ilgimi çekmeye başladı. Çorum’daki bayan kültür merkezleri, halk eğitim merkezi üzere kurumların kurslarına katıldım. Büsbütün hobi maksatlıydı. Kurslarda yaptığımız işleri etrafımız çok beğenmeye başladı. Ben de kendi konutumda teğe bir birtakım değişiklikler yapmak istedim. Kurslarda bize eğitim veren hocalarımız da bizi bu bahiste yönlendirdi. Arkadaşlarım da benimle birlikte bu kurslara katıldı. Hem eğlenmek hem birlikte vakit geçirmek hem de meskende değişiklik yaparken eşlerimize yük olmamak için bu işe başladık. Bu durum eşlerimizi biraz şaşırttı. Meskende bu kadar masraflı hobi olmaz deyip, bize ’bir dükkan açalım da orada oyalanın’ dediler. Hepimizin meskenine yakın ortak bir noktada küçük bir dükkan tutuldu. Elimizdeki materyalleri oraya götürdük, birkaç yeni modül daha aldık ve eser yapmaya başladık. Lakin kimse buranın bir ticarethane olacağını düşünmüyordu. Eşlerimiz esnaftı. Sonra bir anda maliye, vergi dairesi üzere resmi kurumlar gelmeye başladı. Yeni başladığımızı ve hiçbir şey bilmediğimizi görünce bize birkaç gün müddet tanıdılar. O süreçte, hobi olarak açtığımız yeri geri dönüşüm atölyesine çevirdik. Etrafımızdakiler, merak edip geldiler. Ne yaptığımızı görünce işler gelmeye başladı, siparişler almaya başladık. Yani hiç aklımızda yokken, yalnızca hobi olarak başladığımız bu iş kısa müddette büyüdü. 8 yıldır Çorum’da geri dönüşüm temalı birinci açılan atölyeyiz. Hala bu konseptle devam ediyoruz. Ham eser satışı yapıyoruz, koleksiyon eserleri satıyoruz" dedi.

"Eski mobilyaları formlarını bozmadan yenilememiz çok ilgi görüyor"
Bir müddet sonra merak duyan bayanlara da eğitim vermeye başladıklarını lisana getiren Gerçek, "Zamanla birinci dükkanımıza sığamaz olduk ve şu anki yerimize taşındık. Burada da ne yaptığımızı merak eden bayanlar bizi yalnız bırakmadı. Konutlarında boya yapamayanlar için mekanımızı onlara açtık. Bizimle birlikte boya yapıyorlar, kendi hobilerini geliştiriyorlar. Biz de hem onların vakitlerini değerlendirmelerine yardımcı oluyoruz hem de kendi tekniklerimizi onlarla paylaşıyoruz. Karşılıklı, keyifli bir süreç yaşanıyor. Atölyenin kuruluş hedefi bu kadar geniş değildi fakat vakitle bu noktaya geldik. Şu anda en çok istek gören işlerimizden biri, eski mobilyaları formlarını bozmadan yenilemek, revize etmek. Butik çalışan bir atölyeyiz. Kendimize vakit ayırabildiğimizde ikramlık eşya ya da dekoratif eserler de yapıyoruz. Bu eserler birçok vakit o anki ruh halimizi yansıtıyor. Teğe bir siparişlerde ise büsbütün kişinin isteğine nazaran çalışıyoruz. Bugüne kadar hiç memnuniyetsizlik yaşamadık, bu da bize başka bir memnunluk veriyor" diye konuştu.

"Zamanla çok hoş bir noktaya geldi"
Bu işe 8 yıl evvel eşlerinin dayanağı ile başladıklarını söz eden Süreyya Uygur ise "Arkadaşımla birlikte 9 yıldır ahşap boyuyoruz ve işimizden büyük keyif alıyoruz. Eski eşyaları yeniliyoruz ancak taşınamayacak büyük mobilyalar için konutlara de gidiyoruz. Mutfak dolapları, yatak odası, çocuk odası üzere eşyaları meskenlerde boyuyoruz. İşimiz çok kapsamlı ve hayal gücüne çok açık. Tekniği öğrendikten sonra gerisi büsbütün şahsa bağlı. Bu iş bizim için 8 yıl evvel eşlerimizin bize yaptığı bir jestle başladı lakin vakitle çok hoş bir noktaya geldi" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Halil Kızılyer tarafından
08 Mayıs, 2025 13:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çiçekçilerde ‘Anneler Günü’ Hareketliliği Başladı

Vardar Çiçekçilik Sahibi Rıfat Vardar, uzun yıllar Fatih Çarşısında hizmet vermeye devam ediyor.

Vardar, "Anneler Günü" öncesi çiçekçilerin iş yoğunluğunun arttığını söyledi. Anneler Günü’nün, anneleri anmak ve onurlandırmak için kutlanan özel bir gün olduğunu vurgulayan Vardar, “Bu özel gün dünyada farklı tarihlerde kutlansa da Türkiye’de genellikle mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanır” dedi.

ANNELERİN TERCİHİ SAKSI ÇİÇEKLERİ

Annelerin genellikle saksı çiçeklerini tercih ettiğini dile getiren Vardar: “Anneler, tüm çiçek türlerine bakmayı sevdikleri için saksı çiçekleri özellikle tercih ediliyor. Bunun yanı sıra orkide gibi çiçekler en çok talep görenler arasında yer alıyor” diye konuştu.  Annelerin hiçbir karşılık beklemeden evlatlarına her şeylerini verdiklerini kaydeden Vardar, “Anneler için hediyenin maddi değeri değil, düşünülmesi önemlidir. Çiçek de genellikle en ulaşılabilir ve anlamlı hediyeler arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Geçen yıla göre satışların arttığını belirten Vardar, “Ekonomik koşullar zor olsa da çiçek, diğer hediyelik ürünlere göre daha uygun fiyatlı olduğu için tercih ediliyor” diye konuştu.

Anneler Günü’nün diğer özel günlere kıyasla daha yoğun geçtiğini söyleyen Vardar, “Bir kişi sadece annesine değil, teyzesine, kızına, babaannesine de çiçek alıyor. Bir ailede 5-6 kişiye birden çiçek gidebiliyor. Bu da talebi artırıyor” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.