Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 08.12.2019 18:11
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlemiş olduğu organizasyon Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Ortakları ile Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. ye 05.12.2019 tarihinde inceleme ziyareti yapıldı. Gerçekleştirilen bu ziyarette Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. ortaklarından Çelsantaş Çelik Mamulleri San. ve Tic. A.Ş., Mescier Şirketler Grubu, Çaprazoğlu Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Saka Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. , Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. , Işık Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Yolbulan Demir Sanayi ve Ticaret A.Ş., Karabük İl Özel İdaresi, Karabük Organize Sanayi Müdürlüğü, Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Karabük Üniversitesinden yetkililer ve temsilciler katılım sağladı.

Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. ye yapılan inceleme ziyaretinde, Teknoparkta yapılabilecek yatırımlar, teşvik ve hibe destekleri, Teknoparkların avantajları ve bulunduğu ilin kalkınmasına verdiği destek konularında heyetimize sunumlar yapılmıştır. Teknokent’te yatırımlarını yapmış ve yatırımlarını geliştirerek ülke ve dünya pazarına ürün ve hizmetler sunmuş işletme yetkililerinin de sunumları heyetimize aktarıldı. Ardından Teknopark İçerisinde faaliyetlerini gerçekleştiren işletmeler ziyaret edilerek görüş alış verişinde bulunuldu.

Heyetimizin inceleme ziyareti ile Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. yerinde incelenmiş olup, Karabük Teknokent’e yapılacak olan yatırımlar hakkında ön bilgi sahibi olundu. Yapılan ziyaret sonrasında Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. Yönetimi, ilimizde faaliyete geçecek olan Teknokent’te  iş birliği yapılacağını ve birçok organizasyonda destek olacaklarını beyan ettiler.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Turizmi, Geleneksel Eğlence Anlayışına Modern Bir Dokunuş Yapıyor

Yayın: 06.05.2024 15:42
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Aslanlar Mevkiide açılan Frida Otel’in restoranında düzenlenen yemekli, eğlence programları ilgi görmeye başladı. Yerli ve yabancı turistlerin eğlenmek amacıyla tercih ettiği yeni açılan restoranın, Safranbolu’da farklı bir çizgiye sahip olduğu görüldü. Tarihi Çarşı’daki eğlence mekanlarından daha modern tasarımlarla ayrılan Köyiçi ve Aslanlar’daki geniş bahçelere sahip konak otelleri, turistlere yenilik ve farklılık sunmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Frida’da daha çok kadınların yoğun ilgisiyle karşılanan dansözler, danslarıyla göz doldurdu. Hazar Ergüçlü’nün canlandırdığı Dilber karakterinin, Safranbolu’da da eğlence anlayışına farklı bir soluk getirdiği görüldü.  Türkiye’nin konuştuğu “İnci Taneleri” adlı dizinin başrol karakterlerinden biri olan Dilber’in dansıyla ve göz alıcı kıyafetleriyle dikkatleri üzerine çektiği gibi, Safranbolu’daki restoranın konukları arasındaki o tatlı rekabetlerin enerjisi, dansözlerle birlikte ritmini arttırdı.  Turizm kenti Safranbolu’nun eğlence gecelerini renklendiren dansözler, kentteki geleneksel eğlence anlayışını bir adım ileri taşıdı. Dansözlerin yanı sıra modern ve çağdaş bir tarzı benimseyen mekanın tasarımı, canlı müzikleri ve yemek menüsü; yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördü. Yeni nesil meyhane, bar ve sıra gecelerinde kentin yetersiz kaldığını, turistlerin artık eğlence anlayışlarının farklılaştığını da gözler önüne serdi.

Safranbolu’da Kaliteli Eğlence Mekanlarının Azlığı

Safranbolu 45 yıldır kültür ve turizm kenti olarak dünyaya kapılarını açıyor. Türkiye’nin turizm rotasında yer alan diğer kentlerde görülen eğlence mekanlarının kalitesi arttıkça, Safranbolu’da özellikle Kovid-19 pandemisi sonrası yeni yeni kendine geldiği görülüyor. Safranbolu’da konaklama yapmayan günübirlikçi turistlerin eğlence mekanları azlığı sebebiyle başka kentlere gittikleri ifade ediliyor.

Geleneksel Türk Geceleri Dilber Dansı ile Buluştu

Safranbolu’da eğlencenin ritmini arttıran bu kez Dilber dansı oldu. Dansözler, izleyicileri oynamaya davet ederek, birlikte oynadı. Eğlenerek, keyifli bir gece geçiren turistler, dansözlerin enerjisiyle hiç oturmadılar. Yerli ve yabancı turistler, Türkiye’de bir çok Türk gecesine katıldıklarını, dansözlerin bu tür eğlencelere renk kattıklarını belirttiler.  Safranbolu’da modern bir mekanda, geleneksel eğlenceyle bir araya gelen vatandaşlar, yemekli, danslı, sazlı, sözlü ve dansözlü unutulmaz bir gece yaşadıklarını ifade ettiler.

Dilber’in gösterisinin, hem Safranbolu’da hem de Türkiye’deki tüm eğlence mekanlarına canlılık kazandırdığı konuşulmaya devam edilirken, kadınlar arasında başlayan dans etme yarışı pek geçmeyeceğe benziyor. Geleneksel eğlence anlayışına modern bir dokunuş yaparak, gece hayatının renklerini birleştiren dansözler, izleyicileri büyülemeye devam ediyor. Gelecek günlerde turistik eğlence mekanlarında dansözlerin sayısının artıp artmayacağı ve kadınların eğlencesinin nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Kısa Video İçin Tıklayınız..