İtfaiyeden Yangına Anında Müdahale

İtfaiyeden Yangına Anında Müdahale

Yayın: 17.01.2020 20:02
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi İtfaiyesinden Bulak yolu üzerinde çıkan yangına anında müdahale.

Yapılan açıklamada; “ Müdürlüğümüze  sabahı saat 07.00’de gelen ihbar üzerine ekipler derhal yola çıktı ve çok kısa bir sürede olay yerine ulaşarak müdahaleye başladı” denildi.

Bulak mağarası yolu üzerinde bulunan bir kafeteryada çıkan yangının nedeni henüz belirlenemezken, kısa sürede söndürülen yangında can kaybı olmadığı ve soğutma çalışmalarına devam edildiği bilgisi verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Biletinial, ilk çeyrek büyüme verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Biletinial, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 4 kat büyüdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Biletinial, yılın ilk çeyreğinin büyüme verilerini paylaştı.

Yıla yeni yatırım ve açılımlarla giren Biletinial, bunun sonuçlarını ilk çeyrekte almaya başladı. Etkinlik, eğitim, müzik, opera-bale ve tiyatroda geçen yılın aynı dönemine göre 4 kat bilet satan şirket, 2023'ü ise bir önceki yıla göre 2 kat büyüme ile kapattı.

Satışlarda ilk 10 sırada İstanbul Avrupa Yakası, Ankara, İstanbul Anadolu Yakası, Bursa, İzmir, Antalya, Eskişehir, Manisa, Gaziantep ve Kocaeli yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Biletinial Üst Yöneticisi (CEO) Ulaş Uslu, şirketin Türkiye'deki sinema salonlarının yüzde 60'ına, tiyatro salonlarının ise yüzde 80'ine hizmet verdiğini belirtti.

Uslu, “2024'ün ilk çeyreğinde rekor büyümeye imza attık. Sürekli artan hizmet kalitemiz ve kapsayıcılığımız, hizmet verdiğimiz müşterilerimiz için açtığımız yeni büyüme alanları ve artan işbirliklerimiz bize bu başarıyı getirdi. Bunun arka planında müşterilerimizin ihtiyaçlarını önceden belirleyip, bu ihtiyaçlara yönelik çözümler geliştirip yatırım yapmamız var.” ifadelerini kullandı.

Şirketin, yılın ilk üç aylık döneminde pek çok ilke imza attıklarına dikkati çeken Uslu, tiyatro ve sinema alanında tamamen müşteri odaklı bir proje geliştirerek şirketin internet sitesi üzerinde satılan tüm etkinlikler için yorum ve reyting uygulaması başlattıklarını kaydetti.

Uygulamayla her etkinlik sonunda müşterilere SMS ile gönderdikleri kişiye özel linkle görüşlerini sorduklarını anlatan Uslu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Gelen yorumlar tamamen şeffaf şekilde sitede ve iş ortaklarının panelinde yayınlanıyor. Devreye alındığı günden bugüne kadarki 2 aylık kısa dönemde 200 bine yaklaşan yorum, gerçekten etkinliğe katılan izleyicilerden toplandı. Uygulamamız ile seyirciler ilgilendiği film, oyun, standup gösterisi ya da konser hakkında birebir ve bağımsız görüşleri önceden edinip tercihini buna göre yapabiliyor. Yorum uygulamasında dikkat çeken bir özellik de üniversitelerin tiyatro eleştirmenliği bölümlerinde lisans ve yüksek lisans yapan gençlerle oluşturulan 'genç yazar' ekibi. Geleceğin profesyonel tiyatro eleştirmenleri olacak genç yazarlar, oyunlar izleyip web sitemizde yorum ve analizlerini yayımlayabiliyor.”