Halı Sahada Oturarak Voleybol Oynadılar

Halı Sahada Oturarak Voleybol Oynadılar

Yayın: 15.10.2020 20:53
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu da, Kazakistan Bedensel Engelli A Milli Takımı’nın katılımıyla halı sahada oturarak voleybol turnuvası düzenlendi.
Safranbolu Uluslararası Açık Hava Oturarak Voleybol Turnuvası’na, Kazakistan Bedensel Engelli A ve B Milli Takımı, Çelik İş Engelliler Spor Kulübü ile Huzurevi Spor Kulübü katıldı. Turnuvada, Huzurevi Spor Kulübü, ‘en centilmen takım’ seçilirken, Çelik İş Engelliler Spor Kulübü üçüncü oldu. Şampiyonluk maçında Kazakistan Bedensel Engelli A Milli Takımı, B Milli Takımı’nı yenerek şampiyon oldu.
Turnuvayı organize eden aktif sporcu Bülent Çağlayan, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de belki de dünyada ilk kez halı sahada oturarak voleybol turnuvası düzenlediklerini söyledi.
Turnuvaya Kazakistan Bedensel Engelli A Milli Takımı’nın da katıldığını ifade eden Çağlayan, “İran ve Irak’ta turnuvaya katılmak istedi, fakat son anda devletleri pandemiden dolayı iptal ettiler. Biz de gelecek yıl kurulmasını planladığımız Çelik İş Engelliler Spor Kulübü olarak katıldık. Güzel bir turnuva oldu. Biz Türkiye’de ilkleri yapmayı seviyoruz. Oturarak voleybolda cam terasta 80 metre yükseklikte maç yapmıştık. Şimdi tekrar salonlar pandemiden dolayı kapalı diye örnek olması için, ‘halı sahalarda illa futbol oynanacak değil ya oturarak voleybol da oynarız’ dedik ve insanlara mesaj veriyoruz. Spora engel olamazlar, spor bir şekilde yapılır” dedi.
insanlara spor yapmaları çağrısında bulunan Çağlayan, “Pandemiden dolayı açık havada olsa insanları riske atmayalım dedik. Spor salonları kapalıysa halı sahalar var. Herkes halı sahaya çıkıp voleybolun, ayak tenisini oynasın spordan zarar gelmez diye düşünüyorum” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.