Vali Gürel Alparslan Gazi Anadolu Lisesi’ni ziyaret Etti

Vali Gürel Alparslan Gazi Anadolu Lisesi’ni ziyaret Etti

Yayın: 31.03.2021 22:34
Paylaş:
A+ A-

Vali Fuat Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Müdür Yardımcısı Erdal Üngören ile birlikte Alparslan Gazi Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Vali Fuat Gürel; 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Alparslan Gazi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan ve sahnelenen, izleyenlerin ayakta alkışladığı ‘Gölgeler Aslını Yansıtır’ isimli tiyatro gösterisinde sergiledikleri başarılı performansları nedeniyle tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

‘Gölgeler Aslını Yansıtır’ isimli tiyatro gösterisinde yer alan öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Fuat Gürel, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa eşim ile birlikte katıldık, hazırladığınız ve sahnelediğiniz program gerçekten çok hoşumuza gitti. Her etkinliğin altında çok büyük emekler var tabi, bu emekler bazen yerine ulaşmayabiliyor veya istenilen ölçüde takdir edilmiyor ama sizin bu etkinliğiniz, güzel çalışmanız gerçekten günün anlam ve önemini izleyenlere en etkili bir şekilde ulaştırmış oldu. Çok farklı bir çalışma idi, şu ana kadar Karabük’te pek denenmeyen ama çok başarılı bir çalışma oldu. Performanslar çok yerinde idi, başta okul müdürümüz olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğümüzde ki yetkili arkadaşlar, öğretmenlerimiz ve siz öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarı böyle bir şeydir, yaptığınız, harcadığınız her emek yerinde ise iyi bir şekilde değerlendiriliyorsa sonuca ulaşır, o size başarı olarak geri döner. İnşallah bundan sonraki süreçte de emekleriniz boşa gitmez, başarılarınızın devamını diliyor, hepinizi yürekten tebrik ediyorum.diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Cevdet Akay’dan 1 Mayıs Mesajı

Yayın: 01.05.2024 10:45
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Akay yayımladığı mesajında, “Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugün ve yarın da alın terinin karşılığını almak için emekçilerin verdiği mücadelenin yanında olacak; sömürü ve güvencesizliğe karşı durarak üretimden ve üretenden yana bir Türkiye’yi el ele, kol kola, omuz omuza vererek hep birlikte inşa edeceğiz.” dedi.

EMEK VE EMEKÇİLER, 22 YILDA BÜYÜK YARALAR ALDI

AKP iktidarı döneminde işçilerin haklarındaki gerilemeye dikkat çeken Akay, “22 yıllık AKP iktidarı döneminde uygulamaya koyulan işçi karşıtı politikalarla emekçinin ücreti eridi, sendikal hareket ve emek hareketi zayıflatıldı, grevler yasaklandı. Ülkemiz, 1932 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü üyeliğiyle işçilerin sendikal hak, özgürlük ve iş güvencelerini teminat altına almıştır. Fakat Anayasamızla ve uluslararası sözleşmelerle teminat altına alınan haklar 22 yılda büyük yaralar almıştır.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 85’İ SENDİKAL HAKLARDAN YOKSUN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre Türkiye genelindeki 16 milyon 395 bin 275 işçinin 2 milyon 495 bin 423’ü yasal haklarını korumak ve geliştirmek, daha iyi ücret ve sosyal haklar elde etmek için sendika üyesi olmuştur. Çalışanların yüzde 85’i ise baskılardan dolayı sendika üyesi olmamıştır.

Küresel Haklar Endeksi 2023 raporuna göre, Türkiye işçi hakları konusunda en kötü 10 ülke arasında yer alıyor. Son 20 yılda 20’den fazla grev ertelenirken 195 binden fazla işçinin grev hakkı ellerinden alınmıştır.

HAKÇA BİR DÜZENİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

31 Mart seçim sonuçları, bu bozuk düzenin değişeceğini, emekçilerin üzerindeki kara bulutların dağılacağını bize göstermiştir. Emekçinin emeklerinin ve alın terinin karşılığını aldığı, üretimin arttığı, istihdamın sağlandığı, üretenden yana politikaların hâkim olduğu ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzeni el ele, kol kola, omuz omuza büyüteceğimiz mücadeleyle hep birlikte inşa edeceğiz. Bu vesileyle, ülkemizin üretim çarklarını çevirmek için emeğini ortaya koyan tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.” dedi.