Çakır;  ‘Vatandaşlarımızı Çok Büyük Bir Karakış Bekliyor’

Halil Kızılyer
Yayın: 25.10.2021 20:09 |Güncelleme: 26.10.2021 08:48
A+ A-

(Nurhan Deveci) CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, CHP parti binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında işsizlik,emeklinin sorunları ve durmak bilmeyen zamlara ilişkin sitemlerini dile getirdi.

Gelen zamları karışısın da vatandaşların Karakışı zor geçireceklerini ifade eden Çakır: ‘ AKP İktidar a gelirken bildiğiniz gibi yolsuzluk yasaklar  ve yoksulluk üzerine vaatlerle iktidara gelmişlerdi. Fakat şuan ülkenin durumuna baktığımız zaman bunların hepsine son derece kötü bir durum sergilediğini görüyoruz. Yoksullukta, dolardaki artış son bir hafta içerisindeki fiyat artışını takip etmekte zorlanıyoruz. Bu dolardaki artış bizim gibi özellikle enerji ve petrolde dışarı bağlı ülkelerde tüm piyasaya da zam olarak dönmektedir.

Özellikle doğalgaz, kömür ve akaryakıt fiyatları son derece yüksek bir hale gelmiştir. Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi ‘Ülkemizi özellikle bu sene kara kış bekliyor’. Gerçekten bir torba kömür 90-95 Tl hatta bazı yerlerde 100 Tl’ye çıktığı söyleniyor. Kömür yakan vatandaşlarımızın durumu çok kötü…

Karabük’te çoğu yerde doğalgaz olmakla birlikte, bazı mahallerimizde kömür yakılmaktaydı. Bu kömürdeki fazla artışla beraber vatandaşların kalitesiz kömüre yönelme ile gelecekte kentimizi de hava kirliliği sorunu ile karşı karşıya kalınacağı aşikardır.

Fiyat artışlarının karşılığında ülkemizde 13 milyon emekli nüfusumuz var , emekliler öyle bir konudaki 13 milyon emeklimizin 8 milyonuz açlık sınırının altında…TUİK’in açıkladığı açlık sınırı  2.900- 3.000 civarında ama ortalama emekli maaşı 2500 TL ve altında.

Daha da ileri gidersek 4 milyon emekli 2bin TL ve altında maaş alıyor. Şuanda asgari ücretten emekli olan bir vatandaşın maaşı 1900-2000 civarında. Bir taraftan bu dolar artışıyla birlikte elektrik doğalgaz ve akaryakıt ve diğer temel gıda maddelerin artışlarına baktığımız zaman emeklilerimiz aldığı maaşlarda gerecekten vatandaşlarımızı çok büyük bir karakış bekliyor.

Ülkemizde maaşlar artmazken her şeye zam gelirken icralık dosyalara baktığımız zaman 30 milyona dayanmış. Çalışan kesim emekli ve belli kesim icralarla uğraşmak zorunda kalıyor.

Gençlerin işsizlik sorunu da aldı başını gidiyor. Üniversiteli gençlerimizde konuşuyorum onlara hayaliniz neydi ne için geldiniz diye soruyorum. Gençlerden aldığım cevaplar ise çok ilginç istedikleri meslek branşında değil de puanının yettiği bölüme gelmiş ve o mesleği yapmak zorunda kalıyorlar. Kendilerinin en büyük isteklerinin okul bittiği zaman yurtdışına gitmek ve orada iş bulmak istediklerini söylüyorlar buda bizim ekonominin verdiği iş bulamam konusunda geldiği noktayı açık seçik ortaya koyuyor.

Biz eskiden şöyle bir baktığımız zaman tarım ve hayvancılıkta bizim ülkemiz yıllar önce Türkiye kendi kendine yetebilen doyurabilen ender ülkelerden bir tanesiydi. Şimdi geldiğimiz noktada özellikle Tarım ve hayvancılıkta inanılmaz derecede dışarı bağlı hale gedik. Marketlerde  pirinç,nohutun üzerinde yazanlara baktığımızda hemen hepsi yabancı ve ithal yani Türkiye İthalat Cennet oldu.

Yerli Tarım ve Hayvancılığa destek verilmemesi sonucunda üretici bu durumda üretmez oldu. Biz CHP İktidar olduğu zaman Tarım ve Hayvancılıkla geçinen çiftçimizi yurttaşlarımızı mağdur etmeyeceğimiz gibi onların daha çok üretmesi için destek vereceğiz.’dedi.

Karabük’ün sorunlarına da tek tek değinen Çakır sözlerine şu şekilde devam etti ; ‘ İlimizdeki sorunlarda ise Karabük’teki esnaflarımızın sorunları hiç iyi değil yani söylendiği gibi iyi değil yani iktidar partisi arkadaşlarımız öyle günlük gülistanlık tablolar çiziyorlar ki burda  Genel Başkan yardımcıları da vardı ve onların açıklamalarını takip ediyoruz. Onlara göre ülkemizde hiçbir sorun yokmuş gibi davranıyorlar. Buradan onlara sesleniyorum köylere çiftçilerimize, öğrencilerimize,işsizlerimizin yanına beraber gidelim ve o nabzı beraber görelim.

2020 yılında Karabük’e tahakkuk edilen ve tahsil edilen vergi oranlarına göz gezdirdim,tahakkuk edilen verginin yüzde 57’si tahsil edilmiş. Yani yapılandırmalar yapılıyor sürekli ama maalesef 2. Ve 3. Yapılanmada vatandaşlar bunları bozmak zorunda kalıyor çünkü ödeyemiyorlar. Yüksek faizler altında eziliyorlar. Yapılandırmalarda esnafımızın sorunlarını çözüyor. Bu konuda hükümetten beklentimiz kısa vadeli değil uzun vadeli kredilerin olmasıdır.

Karabük’ümüzdeki diğer bir büyük sorun ise Sağlık’tır. Karabük’te sağlık sorunlarında çözülen hiçbir şey yok. 69 tane doktor ataması yapıldığını hizmetlerin daha bir seviyeye gelebileceğini söylediler ama çözülen bir şey yok. 182 den randevu almayı deniyoruz herhangi bir branşlardan olsun çoğu zaman 15 günden önce randevu almak mümkün değil. Endoskopi, klonososkobi, MR çekimlerinde süre gittikçe artıyor.  Bu randevu sorunumuz çok fazla..

5000 Evlerdeki Hastanenin ihalesi 3’ncü ayda yapıldı, 10’uncu aya geldi hala kazma vurulmadı.Orası aslında hastanede değil oraya daha önce Bayır mahallede duran fizik tedavi ve psikiyatri olarak kullanılan poliklinikler vardı. Şuanda yapılan burdaki yatak kapasitesini artırıp sadece fizik tedavi ve psikiyatri hastaları yatacak.

Yani Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinin o yükünü almayacak sadece geçici bir önlem olarak düşünüyorlar. Bizim gördüğümüz Karabük’ün acil olarak Devlet Hastanesine ihtiyacı var ve bu devlet hastanesinin de acilen yapılmalı inşallah bizim iktidarımızda Karabük’e yakışır bir devlet hastanesi yapmak bize nasip olur.

Son zamanlarda özellikle iktidarın söz verdiği yapılmayan Kavşak Projemiz vardı, arkadaşlar onu da çözdüklerini ifade ettiler. Kavşakta Karabük trafiğine bir baypastır. Buraya yıllar önce bir çevre yolu planlanmıştı ama maalesef hala bir çevre yolumuz yok.Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimiz zaman her şeyin hızlanacağını söyleyen siyasi iktidar bu kavşak projesini geçen sene 2020’nin 10’ncu ayında ihalesi yapılmıştı ama maalesef 10 aydır bir kazma vurulmadı. Biz bunların her zaman takipçisi olacağız ve Karabük halkıyla paylaşacağız.

Yenice’ye verilen Doğalgaz sözü vardı. Yenice için Doğal gaz geç kalınmış bir olay. Biran önce başlanmasını bizde bekliyoruz. Biz hepsinin takipçisi olacağız.  Doğalgazı sadece Yenice istemiyordu bunun yanında Ovacık,  Eflani’de bu Doğalgazdan faydalanmak onlarında en doğal haklarıdır diye düşünüyoruz.’dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar

  1. VATANDAŞ

    AKP VE MHP iktidarı malesef beklenen performansı sergileyemedi .enflasyon işsizlık ,geçim derdi malesef halk hayat pahalılığından çarşıda pazarda sedece geziyor .vatandaşın alım güçü düştü.dolar son surat yukseldıkce ıgneden ıplığe herşeye zam geliyor.Bunların hepsi doğru ama cumhur ittifakı bunları başkanın önderliğine çözecektir.turkıyeye dolarla diz çöktürmek isteyenler var.buyuk elçiler geri adım attı dolar şimdiden düşüse geçti..2023 turkıyenın şahlanış yılı olacaktır…ne demiş atalarım sabredeb derviş muradına ermiş.ak akçe kara gün içindir.merkez bankası rezervlerı gayet yeterli .kımse merak etmesın ..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tarihte Bugün Ne Oldu?

Haber Merkezi
Yayın: 19.09.2024 18:31
A+ A-

1356 – Yüz Yıl Savaşı sırasında İngiltere ile Fransa arasında  Poitiers Muharebesi gerçekleşti.

1575 – Padişah III. Murat’ın görevlendirdiği Müneccimbaşı Takiyüddin Efendi’nin öncülüğünde kurulan İstanbul Rasathanesi açıldı. Rasathane, devrin Şeyhülislamı tarafından 1580’de yıktırıldı. Araştırmacılar, rasathanenin Galatasaray Lisesi civarında kurulduğunu tahmin ediyorlar.

1863 – Amerikan İç Savaşı sırasında Chickamauga Muharebesi başladı.

1893 – Yeni Zelanda Kolonisi, kadınlara oy hakkı tanıyan ilk ulus oldu. Bu atılımın öncüsü, 1866’da “Kadın Hareketi”ni başlatan Kate Sheppard idi.

1921 – TBMM, Mustafa Kemal Paşa’ya, “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verdi.

1935 – Almanya’da, Yahudilerin kamu sektöründe çalışması yasaklandı.

1941 – II. Dünya Savaşı’nda Alman Kuvvetleri, Kiev’i işgal etti.

1944 – Finlandiya ile Sovyetler Birliği ateşkes imzaladı.

1951 – Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), Türkiye ve Yunanistan’a örgüte katılma çağrısı yaptı.

1955 – Arjantin Cumhurbaşkanı Juan Peron, askerî darbeyle devrildi ve Paraguay’a sürüldü.

1976 – THY’nin İstanbul-Antalya seferi ile 452 sefer sayılı uçuşunu gerçekleştiren “Antalya” adlı uçağı, Isparta yakınlarında “alçalma hatası” nedeniyle Toros Dağları’na çarptı: 8’i personel 154 kişi öldü.

1979 – TMMOB tarafından, 54 ilde 736 iş yerinde 100 binden fazla mühendis ve mimarın katılımıyla gerçekleştirilen büyük bir iş bırakma eylemi gerçekleştirildi.

1982 – İsveç’te seçimleri Sosyal Demokratlar kazandı; Olof Palme Başbakan oldu.

1983 – Saint Kitts ve Nevis bağımsızlığını ilan etti.

1985 – Meksika’nın başkenti Meksiko’da meydana gelen 8,1 büyüklüğündeki depremde, 10000 ila 40000 kişi öldü.

2002 – Tel Aviv’de bir otobüse düzenlenen intihar saldırısında 5 kişi öldü. Saldırının ardından İsrail tankları, yeniden Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat’ın Ramallah’taki Karargah’ına girdi.

2011 – Türk basketbolcu Taylan Taylancı vefat etti.

2019 – Tunuslu siyasetçi Zeynel Abidin Bin Ali vefat etti.

 

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331