Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
28 Ekim, 2021 13:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Başkan Çaylı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

(İHA) - Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Belediye Başkanı Zeki Çaylı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet, şanlı tarihimizdeki yeniden dirilişin adıdır. Milletimizin ortak iradesi ve büyük bir iman gücü ile mücadele ederek kazandığı bir bağımsızlık ve özgürlük zaferidir. Cumhuriyeti yaşatmak, yüceltmek en büyük vazifemizdir. Türk istiklalini ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet koruyacak ve daima ileriye taşıyacağız. Bu nedenle yakaladığımız gelişme ivmesini koruyarak, yarının daha güçlü, daha huzurlu, daha müreffeh Türkiye'sini elbirliğiyle inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, yurt içindeki ve dışındaki bütün vatandaşlarımızın, geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum “ dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 17:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Temsili asker uğurlama konvoyu duygulandırdı

Zonguldak’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası aktiflikleri kapsamında özel bireyler için düzenlenen temsili asker uğurlama konvoyu, duygusal anlara sahne oldu.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Zonguldak Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Müracaat Merkezi’nden hizmet alan bireylerin hayalini kurdukları askerlik vazifesi, sembolik de olsa gerçek oldu.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak Vilayet Jandarma Komutanlığı iş birliğinde düzenlenen aktiflikte, temsili askerlik merasimi öncesinde kent merkezinde asker uğurlama konvoyu yapıldı. Türk bayraklarıyla süslenen araçlar, siren sesleri eşliğinde kentte kortej oluşturdu. Engelli bireyler askerlik coşkusunu gururla yaşadı.
Konvoy boyunca araçlardan el sallayan temsili askerler, etraftaki vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Ailelerin de duygusal anlar yaşadığı merasimde, birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmayı gösterdi. Aktifliğe katılanlar, bu manalı konvoyun özel bireylerin hayatında değerli bir yer edindiğini tabir etti. Asker olma hayali kuran bireyler, bu sembolik vazife sayesinde unutulmaz bir gün yaşadı.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, "Bu özel günde, engelli bireylerimizin hayalini kurdukları askerlik vazifesine sembolik de olsa adım atmalarını sağlayan bu konvoy, yalnızca bir merasim değil; tıpkı vakitte herkesin eşit haklara sahip olduğu bir toplum ideali için atılmış anlamlıbiradımdır" sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.