KBÜ’de 80 Kongo’lu Öğrenci Eğitim Görüyor

KBÜ’de 80 Kongo’lu Öğrenci Eğitim Görüyor

Yayın: 14.04.2022 17:06
Paylaş:
A+ A-

Kongo Cumhuriyetinden bir heyetin kendisini ziyaret etmesinden mutluluk duyduğunu dile getiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat “ Kongo Cumhuriyetinden 89 öğrencimiz var. Uluslararasılaşmada lider bir üniversite olarak hedeflerimizi daha da büyüttük. Yeni sınavlar yapılacak ve Kongo Cumhuriyeti’nden de daha çok katılım, daha çok öğrenci bekliyoruz” dedi Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kongo Cumhuriyeti’nin Ankara Maslahatgüzarı Jocelyn Francis Wabout’u makamında ağırladığı ziyarette akademik iş birliği konuları görüşüldü. 

Kongo Cumhuriyeti’nin Ankara Maslahatgüzarı Jocelyn Francis Wabout ve beraberindeki heyet, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ hakkında bilgiler vererek ”Kongo Cumhuriyetin’den yaklaşık 80 öğrencimiz var. Uluslararasılaşmada lider bir üniversite olarak hedeflerimizi daha da büyüttük. Yeni sınavlar yapılacak ve Kongo Cumhuriyeti’nden de daha çok katılım, daha çok öğrenci bekliyoruz. Kapımız sizlere her zaman açık.” dedi. Kongo Cumhuriyeti’nin Ankara Maslahatgüzarı Jocelyn Francis Wabout Türkiye’de yaklaşık 180 Kongo uyruklu öğrenci olduğunu belirterek bu öğrencilerden yaklaşık yarısının KBÜ’de akademik eğitim aldığını ve bundan çok memnun olduklarını dile getirdi. KBÜ’de okuyan Kongolu öğrencilerle gün içinde toplan yaptıklarını belirten Kongo Cumhuriyeti’nin Ankara Maslahatgüzarı öğrencilerin de KBÜ’de olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Ziyaretin sonunda KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Kongo Cumhuriyeti’nin Ankara Maslahatgüzarı Jocelyn Francis Wabout’a karşılıklı hediye takdim etti.

KBÜ Rektörü Polat’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İzzet Açar, KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm, Uluslararası İlişkiler Koordimatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Tanış eşlik etti. Makam ziyaretinin ardından Kongo Cumhuriyeti Heyeti, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar eşliğinde üniversitenin çeşitli birimlerini ve kampüsü gezme fırsatı buldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunlu öğrenciler çalışmalarını sahneliyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Asarcık ilçesinde öğrenciler, eğitim-öğretim yılı içerisinde 16 başlık altında gerçekleştirdikleri çalışmalarını Mayıs ayı boyunca sahneleyecek.

“Asarcık'ta Eğitim Günleri” projesi kapsamında 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başında öğrenciler, “şairliğim-yazarlığım tuttu, kitabım sahnede”, “geleceğin meslekleri”, “sosyal medya aile-ahlak-kültür biri bizi gözetliyor”, “yapay zeka”, “tarihe yön veren liderler”, “uzak mı kalsak yakın mı olsak”, “eski Türkçemiz konuşursa”, “bilimin ışığında SİHA, İHA, uzay, ay, güneş”, “güneş doğudan doğar”, “başarmak”, “20 yazar 20 eser”, “kadim şehirler-mabetler”, “bilmece, bulmaca, deyimler, atasözleri”, “meslek tanıtımları”, “7 bölge 7 şehir”, ve “geri dönüşüm” başlıkları altında çalışma yürüttü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdil, “16 ayrı başlıkla sene başından Mayıs ayına kadar okullarımızda yapılan çalışmalar öğrencilerimiz tarafından ay boyunca İlçe Gençlik Merkezimizde sahne performansı şeklinde sunulacaktır. 16 ayrı okulla sahne programı şeklinde düzenlenen ''Eğitim Günleri'' projemizde öğrencilerimizin araştırma, inceleme ve gözlem yaparak öğrenme davranışlarının gelişmesinin yanı sıra özgüvenlerinin, sorun çözme, çözüm üretme, iletişim ve sorumluluk alma becerilerini de artırmalarını hedefledik. İlk gösterimimiz Emirmusa Ortaokulu tarafından 'Tarihe Yön Veren Liderler' konu başlığı ile 7 Mayıs'ta başlıyor. Programımızın tamamını kendi sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaşım yaptık. Tüm okullarımız, kamu çalışanları ve Asarcık halkımızı projemizin gösterimlerine davet ediyorum.” dedi.