KBÜ’nün Dünya Sıralamasındaki Yeri Belli Oldu

KBÜ’nün Dünya Sıralamasındaki Yeri Belli Oldu

Yayın: 29.04.2022 12:44
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan ‘Impact Ranking 2022’ dünya sıralamasında 601+ bandında yer alırken Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 13. sırada bulunuyor.
Dünyanın en saygın derecelendirme kuruluşlarından olan THE tarafından üniversitelerin toplumların sürdürülebilir kalkınmasına yaptığı katkıları ölçmeyi hedeflediği “Impact Ranking 2022” açıklandı. Araştırma, yönetim, sosyal yardım ve öğretim ana başlıklarında 106 ülkeden bin 406 kurum dahil edildiği etki sıralamasında Karabük Üniversitesi dünya sıralamasında 601-800 bandında yer aldı. Türkiye’den 58 üniversitenin yer aldığı sıralamada KBÜ, Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında da 13. sırada yer aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İhsangazi’de gençlik merkezi açıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde Diyanet Gençlik Merkezinin açılışı yapıldı.

İhsangazi Müftülüğü tarafından hazırlanan gençlik merkezinin açılışı öncesinde kermes düzenlendi.

Müftülükten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kur'an kursunda hafızlık okuyan 25 öğrencimizin yanı sıra yetişkin ve 4-6 yaş grubu olarak toplam 45 öğrencimiz var. Kursumuzun yararına kermes düzenledik. Yine müftülük binamızın üst katını Diyanet Gençlik Merkezi yaptık. Beş odası bulunan, içinde kütüphane, mutfak, çok amaçlı salon, eğitim sınıfı bulunan ilçe gençlerimizin faydalanabileceği bir alan oldu.”

Açılışa İhsangazi Kaymakamı Neslihan Sönmezoğlu, İl Müftüsü Bekir Derin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.