İcmal Gençlik Derneği (İGD) Başkanı Ekici Karabük’e geldi

İcmal Gençlik Derneği (İGD) Başkanı Ekici Karabük’e geldi

Yayın: 01.08.2022 13:58
Paylaş:
A+ A-

İcmal Gençlik Derneği (İGD) Genel Başkanı İbrahim Fatih Ekici Karabük’ü ziyaret etti.

İGD Başkanı Ekici ve beraberindeki heyet Ankara’dan Karabük İcmal Gençlik Derneğini ziyarete geldiler. Safranbolu’da düzenlenen piknik etkinliğine İGD Genel Başkanı İbrahim Fatih Ekici, İGD Genel Başkan yardımcısı Burak Karataş, BTP Karabük İl Başkanı Recep Özcan, İGD Karabük Şube Başkanı Latif Danakol, BTP Karabük Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Er, BTP Safranbolu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Saygılı, İGD Karabük Başkan Yardımcısı Haydar Öğüt ve çok sayıda İGD üyesi katıldı.

Pikniğe katılanlara hitaben kısa bir konuşma yapan Genel Başkan Ekici ; “Size Ankara’dan ve tüm Türkiye’den İcmal Gençliğinin selamlarını getirdim. Ebedi Liderimiz Prof.Dr.Haydar Baş Bey’in kurmuş olduğu İcmal Gençlik Derneği; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgür, güçlü ve Tam Bağımsız bir Türkiye hedefini şiar edinmiş , dünyaya ve Türkiye’ye yön verecek, ülkesini ve milletini muasır medeniyetlerin ilerisine taşıyacak bir şuurla ve idealle bünyesine kattığı gençleri yetiştirmeyi amaç edinmiş , insanlığa ölçü olabilecek bir medeniyet çalışmasıdır. Bu oluşum Türkiye’nin tek kurtuluşudur, tek çaresidir. Çocuklarımızın önüne rol model olarak Atatürk’ü mutlaka koymalıyız. Yoksa millet olarak da devlet olarak da istiklal ve istikbalimizin asla garantisi olamaz. Bu duygularla bizi ağırlayan başta İl Başkanımız Recep Özcan beye ve tüm İGD mensubu arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum. Bu milletin geleceği bizleriz. Hepiniz Allaha emanet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP’li Akay’dan, Bakan Şimşek’in tasarruf yapacağız sözlerine tepki

Yayın: 01.05.2024 14:38
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, “İktidara geldikleri günden bu yana, tam 9 kez tasarruf genelgesi yayımlayan ve kamuda tasarrufu dizginleyemeyen AKP iktidarı, 22 yılın sonunda ‘kamuda tasarruf yapacağız’ diyerek vatandaşımızın aklıyla adeta alay ediyor” dedi.

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşem’in kamuda tasarruf açıklamalarına tepki gösterdi. Şimşek tarafından 500 aracın satışa çıkarıldığını anımsatan Akay, “Lüks araç kiralamalarından haberi yok mu? Ziraat Bankası başta olmak üzere kamu bankalarının; Bakanlıklar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı lüks araç kiralamaları bütçe için bir gider kalemi oluşturmuyor mu? Sizin yayımladığınız genelgeden sonra, bakanlıklar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının aldığı lüks araçları tespit ettiniz mi? Yayınladığınız genelge sonrası ne kadar lüks araç alımı oldu? Satışını yapacağınız araçlar hangi yıllarda alınan araçlar olacak? Son dönemde aldığınız lüks araçları da satacak mısınız? 31 Mart sonrası CHP’li belediyeler araçları iade etmeye, satmaya başlayınca mı bu yolu seçmek aklınıza geldi?” sorularını yöneltti.

‘500 ARAÇLA MI TASARRUF YAPACAKSINIZ?’

Kamu idarelerin mülkiyetinde 115 bin 904 taşıt bulunduğunu da vurgulayan Akay, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimiz 2018 yılından bu yana, kamuda araç kiralarına ödenen tutar tam 7 milyar 984 milyon 684 bin lira. Sayın Bakan kamuoyu adına sizlere soruyoruz: 500 araç satarak mı tasarruf yapacaksınız? Satın almadık, kiraladık diyerek mi tasarruf yapacaksınız? Enflasyonla mücadele kapsamında aldığınız sıkı tedbir sadece araçları satmak mı? Bu politikalarla ne enflasyon düzelir ne de ekonomik istikrar sağlanır. Gerçekçi olmayan politikalarla ekonomide ancak suni gelişmeler meydana getirirsiniz. Bu da dünü telafi etmediği gibi gelecek açısından pozitif bir tablo yaratmaz” dedi.