Karabük’te 175 Polis Açığa Alındı, 9 Polis Tutuklandı

Karabük’te 175 Polis Açığa Alındı, 9 Polis Tutuklandı

Yayın: 26.07.2016 10:22
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonda Karabük Emniyet Müdürlüğü’nde açığa alınan emniyet mensubu sayısı 175’e yükseldi, 9 emniyet mensubu daha tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü KOM ve TEM Şubesi ekiplerince gözaltına alınan aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve komiserin de bulunduğu 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. Safranbolu’da mahkemeye çıkarılan zanlılardan şube müdürleri Hakkı Akcal, Taner Ekşi, Ünal Berk ve Musa Kansu, komiser Hikmet Ayaş, komiser yardımcıları Yüksel Kundakcı, Mustafa Avcı ve Yaşar Tan ile polis memuru Necmi Kaçar tutuklandı. Komiser Yardımcısı M.Ö ve polis memuru Ş.A ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında Karabük Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açığa alınan personel sayısı 175 oldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ATP, 1,25 milyar liralık gelirle tahminleri aştı

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.05.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – ATP Yazılım ve Teknoloji AŞ. (ATP), 2023 yılı finansal sonuçlarını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre ATP, 2023'te yıllık bazda yüzde 39'luk artışla 1 milyar 251 milyon lira ciro elde etti. FAVÖK yüzde 37 artarak 296,4 milyon liraya ulaşırken şirketin net karı, yüzde 802'lik artışla 123,2 milyon lira olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, 2023 yılı sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cinali, çeşitlendirilmiş ve dengeli iş modelleri sayesinde bir önceki yıla kıyasla enflasyondan arındırılmış gelirlerinin yüzde 39 reel artış kaydettiğini belirterek, “Gelirimizin yüzde 33,6'sı uluslararası pazarlardan sağlanırken, toplamda yüzde 64,7'si döviz cinsinden gerçekleşti. Makroekonomik belirsizlikleri etkin bir şekilde yönetme başarısını göstererek, büyüme yolculuğumuzu sürdürdük.” ifadelerini kullandı.

Tüm faaliyet alanlarında ATP'nin reel büyüme kaydettiğini vurgulayan Cinali, 2023 yılında ciro, FAVÖK ve net karlılık hedeflerine ulaşırken, AR-GE yatırımlarıyla yüksek getiri potansiyeline sahip projelerini hayata geçirdiklerini anlattı.

Cinali, yeşil enerji sertifika pazaryeri ATP GreenX platformunun lansmanını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“ATP çözüm portföyüne global pazarlara açılacak yeni bir marka ekledik. Hızlı büyümesini sürdürerek 8 milyon yatırımcıya erişen sermaye piyasalarında ATP Tradesoft markamız, yeni müşteri kazanımları gerçekleştirdi ve yeni jenerasyon mobil platformumuzun satışlarını ve müşterilerimizde uygulamalarını başlattık. Konuk ağırlama sektörü markamız ATP Zenia, Türkiye ve Çin'de inovasyonlarıyla yeni gelir kanallarının temellerini attı. ATP Çin, iş zekası ve mobil çözümleri portföyümüze kattı. ATP Zenia, hızlı servis sektörünün yeni trendlerinden masaya servis için geliştirdiği 'Zenia sipariş kioskları'nı da etkili bir şekilde kullanan, ciroyu ve operasyonel verimliliği önemli ölçüde artıran sistemi global ölçekte pazarlamakta.”

Şirketin faaliyet gösterdiği pazarlarda yatırımlarını hızlandırmayı planlayan ATP, 2024 yılı için ciro ve karlılık büyümesini sürdüreceğini öngörüyor.

Çözümlerinde ise yapay zeka, makine öğrenimi, robotik otomasyon ve otonom robot kullanımının katkılarını artırmayı hedefliyor.