Her Telden (27.Eylül.2016)

Her Telden (27.Eylül.2016)

Yayın: 27.09.2016 08:48
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİ VE HALEN KARDEMİR “BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ..” SAYIN OSMAN KAHVECİ,DEMİRYOLU FUARI.
AK Parti Karabük eski Milletvekili ve halen KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyesi olan Sayın OSMAN KAHVECİ,önce ki gün telefonla arayarak çok önemli bilgiler verdi.
Sayın OSMAN KAHVECİ,Alman dilini çok/çok iyi bilir ve Orman Genel Müdürlüğü döneminde Almanya da çok geniş bir çevre edinmişti ,ayrıca,Almanların çok önemli bir DEVLET NİŞANI DA verilmişti kendisine.
Sayın OSMAN KAHVECİ,KARDEMİR Genel Müdür Yardımcılarından Sayın METİN ALTAN ile birlikte ALMANYA DA DÜZENLENEN DEMİRYOLU FUARINA katıldılar..
“ÇOK YARARLI OLDU..” dedi Sayın KAHVECİ..
Almanya halen KARDEMİR ÜRETİMİ rayları TEST EDİYORMUŞ ve 1500-1600 metre uzunluğunda ki bir hatta KARDEMİR ÜRÜNÜ RAY döşenerek 6 aydır test ediliyormuş.
“ÇOK MEMNUNLAR..” dedi Sayın KAHVECİ ve “ALMANYA,ARTIK KARDEMİR’İ GEREK RAY İÇİN,GEREKSE TREN TEKERLERİ İÇİN İHALE REPERTUARINA ALDI.İHALELERE KARDEMİR’DE DAVET EDİLECEK,TEKLİF VERECEK..” bilgilerini verdi.
Sonra da “ALMANYA KARDEMİR’İ REPERTUARINA ALINCA,TÜM AVRUPA KARDEMİR’İ TANIYACAK DEMEKTİR.BU ÇOK ÖNEMLİ,ÇOK CİDDİ BİR GELİŞME..” iddialarını dile getirdi..
Sayın OSMAN KAHVECİ bir konudan rahatsız “SANIYORUM BAZI KÜÇÜK SİYASET OYUNLARINA ADIMI KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR.BEN SİYASETİN TAMAMEN DIŞINDA HAREKET EDİYORUM.AK PARTİ SEVGİM/BAĞLILIĞIM AYRI.BUNLARI KARDEMİR İŞİNE KARIŞTIRMAM..” dedi.
“SİYASİ ÇALIŞMALARI TAMAMEN ASKIYA ALDIM..” dedi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI SAYIN MEHMET CEYLAN “GÜNEYDOĞU İLLERİNİN İMARI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI..”
Geçtiğimiz Pazar günü Karabük Gazeteciler Derneği Başkanı Sevgili METİN KAYA Kardeşimiz ve eşi SEMRA KAYA Kardeşimiz, mutlu bir olayı yaşadılar,biricik kızları,bizimde,kızımız,yeğenimiz BURCU,Sevgili SERKAN KOÇOĞLU ile evlendi,DÜNYAEVİNE girdi.
BU DÜĞÜNE Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN’DA katıldı ve Vali Sayın MEHMET AKTAŞ,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Defterdar Sayın OSMAN KOÇAŞ,İl Emniyet Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER ve kalabalık bir grup aynı masayı paylaştık.
Sayın MEHMET CEYLAN’A Güneydoğu İl ve İlçelerinde yaşanan olaylardan sonra,başlatılan YENİDEN YAPILAŞMA,İMAR çalışmaları olayını sorduk Sayın CEYLAN Çalışmaların başladığını söyledi.
“ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI ve SÜRATLE DEVAM EDİYOR..” bilgilerini verdi,HAC FARİZESİNİ yerine getiren Sayın MEHMET CEYLAN Yurda yeni döndü ve bu nedenle “ALLAH KABUL ETSİN..” dualarını kabul etti sayılır.
Sayın MEHMET CEYLAN o kadar yoğun işlerinden,hele/hele,GÜNEYDOĞU’NUN YENİDEN İMARI gibi DEVLETİN/HÜKÜMETİN çok önem verdiği bir olaydan fırsat buldukça Karabük’e geliyor.
Adı SİYASETEN hiçbir sıkıntılı olaya karışmıyor,Sayın MEHMET CEYLAN adının,vatandaşa ters gelecek hiçbir olaya karışmaması için,çok ama çok titiz davranıyor,bunu da hakkı ile başarıyor..
Sayın MEHMET CEYLAN ismi,bu Yöre de HİZMET ile ve BÜYÜK BİR HÜRMET ile anılıyor,hem Ülkemize,hem bu Yörelere bitmeyen bir enerji ile hizmet veriyor..
DÜĞÜN VESİLESİ İLE KISA BİR SOHBETİMİZ OLDU..

AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİ VE HALEN “KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ..” SAYIN OSMAN KAHVECİ İLE SİYASET..
Geçtiğimiz gün telefonla bizi aradı,uzunca bir süre sohbet ettik “AK PARTİ BAĞIM,BAĞLILIĞIM AYNEN DURUYOR.O KONUYU ÖZENLE MUHAFAZA EDİYORUM/EDERİM.O KONU DA TAVİZ VERMEM..” yolunda görüşler dile getirdi.
Sonra da “ANCAK,KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLARAK,BURADA Kİ ÇALIŞMALARIMA SİYASETİ HİÇ KARIŞTIRMAM ,BUNA, ÖZEN GÖSTERİRİM..” dedi.
Bizde kendisine “ADINIZI BAZI OLUMSUZLUKLARA KARIŞTIRMAK İSTEYENLER VAR.BUNLARDA GENELLİKLE SİZE YAKIN İSİMLER GALİBA..” gibi görüler dile getirdik.
“BU OLABİLİR,ANCAK,BEN KARDEMİR’E NE KATKI VEREBİLİRİM BUNUN ÇALIŞMALARI İÇİNDEYİM.SİYASETİ BU İŞE KESİNLİKLE,AMA ÇOK NET BİR KESİNLİKLE KARIŞTIRMAM..” görüşünde ısrar etti.
Sonra SENDİKAL konulara kısaca değindik,YENİCE İlçesinde ki AK Parti içi gelişmelere çok kısa değiştik,bunlar arasında özellikle KARDEMİR Yemek İhalesi konusuna ilişkin bilgiler verdi.
“BEN YÖNETİM DE,YALNIZCA,YEREL FİRMALARDAN TEKLİF ALALIM.YEREL FİRMALAR MÜMKÜNSE BU İŞİ YAPSIN GİBİ BİR GÖRÜŞÜ DİLE GETİRDİM.KİM/NASIL ALMIŞ EN UFAK BİR BİLGİM YOK..” şeklinde bilgiler verdi..
“İHALE KONUSU HENÜZ YÖNETİMİ DE GELMEDİ..” dedi..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ PIRIL/PIRIL KREDU YURLAR KURUMU YURTLARINDA KALMAK GİBİ İMKANA SAHİPLER..
Karabük Üniversitesi öğrencileri,Ülkenin diğer Devlet Üniversitelerine oranla YURT KONUSUNDA çok şanslılar,Kredi Yurtlar Kurumu YURT KAPASİTESİ hayli yüksek Karabük’te.
HEPSİ DE PIRIL/PIRIL ADETA..
Bu yıl KYK YURTLARI bir ara YEMEK ve KANTİN İŞLETMECİSİ olayı ile gündeme geldi,BU YÖRE İNSANI bu konuları tartıştı ve çok önemli bir Siyasetçi erdemli bir tutum sergileyerek ihalelere müdahil oldu,yakınlarını bu işin dışında tuttu.
KREDİ YURTLAR KURUMU yatak kapasitesi Karabük’te,diğer Kentlere oranla hayli yüksek ve ayrıca YURTLAR hem yeni,hem de bakımlı ÖĞRENCİLER hayli memnun.
Ama,ÖZEL YURT ve PANSİYON SAHİPLERİ YAKINIYORLAR..
Kendi kapasitelerini dolduramamışlar,kapasite doluluk oranı yüzde 30 ile 50 arasında değişen Yurt ve Pansiyonlardan söz ediliyor,bu durum elbet ki İşletmeci hanesine zarar yazar..
Karabük Üniversitesi Öğrencileri Devlet Yurdu noktasında şanslılar..
Yatak kapasitesi Ülke ortalamasının çok üzerinde..

“FETULLAH GÜLEN TERÖR ÖRGÜTÜ..” İLE İLGİLİ İHBARLAR,BU İHBARLAR SONUCU CANI YANANLAR,ONLARIN SIKINTIYA SOKTUKLARI..
FETÖ Terör Örgütü ile ilgili birçok İHBAR GELDİĞİ belli,işin enteresan yönü,BAZI BELEDİYE BAŞKANLARININDA İHBARCI olduklarına dair Kamuoyu’na yansıyan söylentiler.
KENDİSİNE RAKİP GÖRDÜĞÜNÜ İHBAR ETMELER FALAN.
KISKANDIKLARINI İHBAR ETMELER FALAN..
Geçtiğimiz Pazar birkaç arkadaş oturmuş sohbet ediyorduk,içlerinden birisi “YAHU BİZİM KOMŞUNUN KİRACISI KONUMUNDA OLAN KARI/KOCA TUTUKLANMIŞ.EV SAHİBİ KİRA ALAMIYOR,EVE GİREMİYOR.ADAM DURDUK YERDE SIKINTIYA GİRDİ..” dedi.
O arkadaş bunu anlatırken “AYNI KONU BENİM BİR AKRABAMIN BAŞINDA..” dedi ve kiracı durumunda ki karı/koca tutuklanmış ,memur oldukları için,kimseleri de yokmuş EV SAHİBİ NE EVE GİREBİLİYOR,NE KİRA ALABİLİYORMUŞ..
TUTUKLANANLAR VAR,TUTUKLANANLARIN MAĞDUR ETTİKLERİ VAR ve böyle bir döngü yaşanıyor,ancak,EMNİYET BİRİMLERİNE yakın kaynaklar İHBAR FURYASI VAR gibi görüşler dile getiriyorlar.
Bazı BELEDİYE BAŞKANLARI bile ihbarcı konumuna düşmüşler..
KURUNUN YANINDA YAŞ YANIYOR MU..?
Herkesin kafasında bu soru var elbet..
Sonuçları hemen herkes merakla bekliyor..

ŞEHİRİÇİ TRAFİK TIKANMALARI CAN SIKIYOR VE BU TIKANMALAR “ GÜN GEÇTİKÇE DAHA ÇOK ARTIYOR..” 700 METRE 23 DAKİKA..
Şehiriçi Trafik tıkınmaları can sıkıyor,olayın en enteresan yönü,BU TIKANMALARIN GEÇİCİ OLMAMASI,hatta,GÜN GEÇTİKÇE SÜRENİN daha da uzaması elbet.
BİR DOSTUMUZ ANLATTI..
“BALIK PAZARI KAVŞAĞINA GELDİM.TRAFİK TIKALIYDI,DAKİKA TUTTUM VE NAMAL PETROL IŞIKLARINA TAM 23 DAKİKA DA GİLDİK..” dedi.
BU ARADA Kİ MESAFE 7OO METRE CİVARINDAYMIŞ..
Hep yazıyor ve söylüyoruz ya,ŞEHİRİÇİ TRAFİK TIKANMALARI zaman/zaman YENİ BELEDİYE BİNASININ önüne kadar uzuyor ve tıkanma oralardan başlıyor.
ÇÖZÜMÜ NEDİR BU İŞİN..?
Eğer süratle bir çözüm bulunmazsa,öyle sanıyoruz ki “O KARDEŞİMİZİN,O DOSTUMUZUN ANLATTIĞI 700 METRELİK YOLUN GEÇİLMESİ 23 DAKİKANIN DA ÜZERİNE ÇIKACAKTIR..”
Şehiriçi trafik tıkanmaları cidden insanları rahatsız ediyor..

DÜN EMEKLİ PARAMIZI ALMAK,KİRA YATIRMAK İÇİN BANKAYA GİTTİK “EMEKLİ KARDEŞLER PROMOSYONLAR NE OLDU..?” DEDİLER
Dün emekli paramızı almak,İşyeri kirası yatırmak için Bankaya gitmiştik,baktık emekli sırası az,dediler ki “BİRÇOK EMEKLİ BAYRAM ÖNCESİNDE MAAŞINI ÇEKTİ.ŞİMDİ PARALARI DA HARCADI.TAMAMINA YAKINI TIGTEBER ŞAHI MERDAN..”
Birkaç emekli kardeşimiz bize sordu “HANİ PROMOSYON PARASI VERİLECEKTİ NE OLDU..?” diye,sahi o paralar ne oldu,bir Bakan verilecek gibi açıklamalar yaptı,bir başka Bakan “ÖYLE BİR GÖREVİMİZ YOK..” anlamında sözler etti.
“PROMOSYON PARALARI NE OLDU..?” Emekliler bu sordular.,.
Sonra kendi sorularına,kendileri cevap verdiler “BAKANIN BİRİSİ ÖYLE DİYOR,BİRİSİ BÖYLE DİYOR.KAFAMIZ KARIŞTI.GALİBA BU PARALAR VERİLMİYECEK..” gibi konuştular..
Orada tanıdığımız bir Emekli Kardeşimiz “AHMET BEY,EMEKLİ PARAMI BAYRAM ÖNCESİNDE ALDIM.ZATEN NE ALIYORUZ Kİ,BAYRAM SIRASINDA PARA BİTTİ.ŞİMDİ BİN LİRA KADAR BİR EMEKLİ KREDİSİ ALABİLİR MİYİM DİYE GELDİM..” dedi.
O KONUDA GÖRÜŞMELER YAPIYORDU..
Emeklilere ERKEN MAAŞ ÖDENMESİNİN DE böyle bir sorun yarattığını,bu vesile ile öğrenmiş olduk yani,eğer kredi alabilirse ,maaşından her ay 50-100 lira para kestirip ödeyecekmiş.
EMEKLİLER GERÇEKTEN DERT KÜPÜ OLMUŞLAR..
OYSA Kİ,EMEKLİ MAAŞLARINDA CİDDİ ARTIŞLARDA OLMUŞTU..

SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ “BEDAVA KURULABİLİR..” YOLUNDA Kİ BİR GÖRÜŞ VE TBMM’DE İŞİN YASAL TEKLİFİNİN VERİLMESİ
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,geçtiğimiz aylarda,gündeme SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ kurulması yolunda bir konuyu getirdi.
Sayın Rektör bunu söylerken,gündeme böyle bir öneriyi getirirken,çok akılcı bir davranış sergileyerek “ÖNERMESİ BENDEN,İŞİN KOTARILMASI SİYASET KURUMUNDAN..” anlamında sözler etti.
Bu çok gerçekçi bir yaklaşım elbet..
Şimdi “TOP SİYASETÇİLERİN AYAĞINDA..” ve bu anlamda SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ’NİN gerçekleşmesi için SİYASET KURUMU kollarını sıvamalı,sıvamak durumunda..
Karabük Üniversitesi Rektörü Sayın REFİK POLAT bu gerçekçi yaklaşımına,yani “ÖNERMEK BENDEN,GERÇEKLEŞTİRMEK SİYASETÇİDEN..” şeklinde ki yaklaşımına,bir derinlik daha kattı ve “BU ÜNİVERSİTE BEDAVA KURULABİLİR..” dedi..
Nasıl BEDAVA KURULACAK diye soran çevrelere verilen yanıt ise “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BÖLÜNEREK..” anlamına gelecek şekilde ve “ZATEN SAFRANBOLU’DA SANAT İLE İLGİLİ FAKÜLTELER VAR.ONLARI ÜNİVERSİTE İLAN EDİLEREK,BEDAVE KURULABİLİR..” deniliyor..
SİYASET KURUMU ne der,nasıl davranır bilemeyiz,ama,top kendilerinde..
SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULACAK MI DERSİNİZ..?

KARABÜK’E HAVAALANI OLAYINDAN,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TAMAMEN ÇEKİLDİ Mİ,HAVAALANI DEVLET ÜSTLENİR Mİ ACABA…?
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü döneminde,SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU Kurulması ve bunun eğitimlerinin verilmesi için Havaalanı yapılması üzerinde Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL önemli girişimler başlatmıştı.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BU OLAYDAN ÇEKİLDİ SANIYORUZ..
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT gündeme SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ olayını getirerek SİYASET KURUMU’NUN ayağına bir top verirken,Üniversite olarak kendi ayaklarında ki HAVAALANI topunu ise ,adeta,taça attı.
Sayın ŞEFİK DİZDAR,bu konu için,yani HAVAALANI YAPILMASI için Başında bulunduğu VAKIF KANALI ile çok önemli temaslarda bulunuyor ve HAVAALANI OLAYINI,EN AZINDAN,SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTUYOR..
Şimdi BUTİK HAVAALANI olayı gündeme getirildi..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OLAYDAN ÇEKİLDİ,DEVLET OLAYA GİRER Mİ..?

2 kişi görüş bildirdi

  1. Emekliler:KANDIRILDIK

    2 maaş ikramiye vermeyi taahüt eden CHP’ye oy vermeyen 54 bin emekli yaşayanı feryat figan ediyor….Seçimden hemen önce ucuz konut projesi vaadiyle oltaya gelen sazan misali oylarını gözü kapalı verenler yine bu emekliler…İktidarın adeta arka bahçesi olmuşlar,kandırılmışlar…Karabük Emekliler Derneği bu iktidar projesinde etkin rol oynayarak tabelasını AKP karabük emekliler şubesi olarak değiştirmiştir….Projesi yok,yeri yok ama 8 binden fazla talep alınıyor…..Karabük’teki seçimi önemli ölçüde etkileyen bu durumun neden ve sonuç ilişkisini sorguladığımızda “Allah kimseyi bu derneğe muhtaç etmesin”……NE İSTEDİLERSE VERDİK,KANDIRILDIK diyerek günah çıkarıyorlarmış…….

  2. Karabükte AKP darbe yiyor

    AKP Karabükte darbe üstüne darbe yiyor amma seçmen ginede AKP den vazgeçmiyor.Bakın önce İl Genel Meclis Başkanlıgı ardından Yenice İlçesinde yaşananlar ondan önce Safranboluda Ahmet Güneşin durduk yerde ve Belediye başkanının kaprisi yüzünden görevden alınması ardından KYK ile Kardemir Yemek işlerinin AKP Milletvekilini Milletvekillerini bir rahatsız eden söylentileri onun ardından Emeklilerin promosyon olayın Şimdide Rektörün gündeme getirdiyi olması çok zor Safranbolu sanat üniversitesi AKP Karabükte darbe üstüne darbe yiyor ben daha en babalarını anlattım.İl Merkez ilçeyi görmezden gelir.Eskipazarda Teşkilat Belediye uyumsuzlugu anlıcanız tel tel dökülen bir AKP var.Ama seçmen halen bu partiden yüzünü çevirmiş deyil en azından öyle görünüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mehmetçik Safranbolu’da kan ve kök hücre bağışı yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında kan ve kök hücre bağışında bulunuldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Türk Kızılay Karabük Şubesince Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı kışlasında kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi.

Gönüllülük esasına göre düzenlenen kampanya kapsamında 895 ünite kan ve 143 kök hücre bağışı yapıldı.