Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
13 Haziran, 2022 16:48 tarihinde yayınlandı

Abaoğlu: “Şahsi çatışmaları kenara bırakıp, şehrimizin selameti için çalışalım”

Yenice Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu, "Şahsi çatışmaları kenara bırakıp, şehrimizin selameti için çalışalım" dedi. Abaoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İlçemiz Zümrüt Yenicemiz emsalleri ile kıyaslandığında tabiatıyla, doğasıyla, kültürel zenginlikleriyle, turizme açılan penceresiyle birçok yerleşim yerini geride bırakmış, rakiplerine tabiri caizse fark atmıştır. İlçemizin jeopolitik konumuyla atalarımızın bize miras bıraktığı doğa ve kültürel dokunun bizler emanetçileri olarak bugüne kadar layıkıyla muhafaza ettik, etmeye de devam edeceğiz. İlçemizin içinde bulunduğu daralan ekonomisiyle birlikte emekçilerimiz, gençlerimiz ve vatandaşlarımızın çoğunu iş göçü nedeniyle şehrimiz dışına uğurlamış, nüfus anlamında azalmanın eşiğine gelmiştir. Sizler de biliyorsunuz ki, Batı Karadeniz Bölgemizin incisi Yeşil Yenicemize 74,2 km uzaklıkta şekillenen Türkiye’nin önemli üretim tesislerine kucak açmaya, misafir etmeye mücadele eden Zonguldak ilimizin Çaycuma ilçesinin Filyos beldesi var. Filyos beldesinin önemi yapılan yatırımlarca anlaşılmış birçok üretim tesisini teşvik etmiş ve yeni iş alanları açılmasına vesile olmuştur. Göç unsurları, ekonominin getirdiği dalgalanmalar ve Esnaf, Sanatkâr olarak yaşadığımız ortak sıkıntılarla birlikte ilçemizde temsili bulunduğumuz sivil toplum kuruluşumuza gelen istekler doğrultusunda açıklamaları yapmak hasıl olmuştur. Yakın gelecekte Filyos beldesinin önemini idrak eden il ve ilçeler üretim tesislerinin istekleri, niyetleri doğrultusunda kendilerini şekillendirmişlerdir. Yenicemize 1 saat 18 dakika mesafede bulunan yerleşke için İlçemiz temsil makamları ne gibi plan ve projeler hazırlamıştır, üretim tesislerinin ilçemize gelmesi, teşvik edilmesi noktasında ne gibi çalışmalar yapılmıştır, ilçemizin göç veren değil göç alan bir yaşam alanı olması adına neler düşünülmektedir? İlçemizin jeopolitik konumunun değerlendirilerek cazibe merkezi haline gelmesi önümüzdeki fırsatların başında gelmektedir. Daralan ekonomimize, üretim ve tüketim çemberine girmemiz artık bizlere şarttır ve zamanı geçmektedir. Dün olduğu gibi, bugün ve yarında ilçemizin sorunlarını birlik, beraberlik içerisinde Sen, Ben, O, Şuçu, Bucu, Onlardan demeden ilçemizin hayrına üzerimizdeki emanetin geçmişten geleceğe bırakılması adına ağız ve kalp birliği yapmak zaruretten çıkmış mecburi olmuştur. Bizler bu ilçenin bir evladı olarak “Şahsi çatışmaları kenara bırakıp, şehrimizin selamet için çalışmalı” diyor memleketine güzel bir miras bırakma niyetinde olan herkesi dertlenmeye davet ediyoruz."(Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Temmuz, 2025 11:47 tarihinde yayınlandı

Mogolistan’da ’Bozkırda Türk İzleri’

Ordu Üniversitemiz (ODÜ) yürütücülüğünde, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın koordinatörlüğünde ‘Bozkırda Türk İzleri Çalıştayı’ Moğolistan’da gerçekleştirildi.
Türkiye’nin çeşitli üniversiteleri ile Moğolistan ve Kazakistan’dan toplam 30 akademisyenin iştirakiyle bilimsel çalıştay ve saha incelemeleri gerçekleştirildi. Türk tarihinin ve Türk lisanının Orta Asya bozkır coğrafyasındaki izlerinin ele alındığı çalıştay oturumlarında yapılan akademik sunumlar ve tartışmalar sonucunda, ortak mirasın bilimsel temelde yine kıymetlendirilmesine imkân sağlayan değerli bilgiler elde edildi. Çalıştay sonrası gerçekleştirilen saha çalışmaları ile Türk kültür tarihi açısından ehemmiyet arz eden alanlarda yerinde incelemeler yapıldı.

"Önemli kazanımlar ve datalar elde ettik"
ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, birinci ayağı Moğolistan’da gerçekleştirilen proje kapsamında yaptığı açıklamada, "TİKA ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin dayanaklarıyla, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Türkoloji Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle yürütülen bu kıymetli çalışmanın uyumunu üniversitemiz üstlendi. Moğolistan’da gerçekleştirilen saha seyahatinde, ilgili bölgelerde kapsamlı araştırmalar yapıldı. Bilim insanı arkadaşlarımızdan değerli literatür bilgileri ve dokümanlar temin edildi. Türkiye’den, bilhassa Üniversitemizden gönderdiğimiz akademisyenlerimiz yerinde incelemelerde bulunarak bilgi topladılar. Epey verimli geçen ve bilimsel manada kıymetli kazanımlar sağladığımız bu çalışma ile üniversitemiz ve ülkemiz ismine çok değerli bir çalışmaya imza attık. Bu sürecin muvaffakiyetle tamamlanmasında katkı sunan tüm akademik ve idari grubumuz ile iştirakçiler ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) takviyesiyle, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Moğolistan Devlet Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi-MUİS Türkoloji Araştırmaları Enstitüsü iş birliğinde Moğolistan’da düzenlenen çalıştay ve saha incelemelerine ODÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Timur ve Prof. Dr. Alparslan İnce de katıldı. Yürütücülüğünü Doç. Dr. Murat Özkan ve Doç. Dr. Abdulkadir Öztürk’ün yaptığı projede Doç. Dr. Hüseyin Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuz araştırmacı olarak yer aldı.
Projenin bundan sonraki ayaklarının da proje grubu tarafından verimli bir halde tamamlanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin