AK Parti Milletvekili Karaismailoğlu’ndan “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” mesajı

AK Parti Milletvekili Karaismailoğlu’ndan “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” mesajı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.07.2024 00:30
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaismailoğlu, mesajında, Kabotaj Bayramı'nın Türkiye'nin denizcilik endüstrisini geliştirme çabalarını ve denizlerdeki bağımsızlığını simgelediğini belirterek, denizcilik kahramanları ve aziz şehitleri saygıyla andığını vurguladı.

Kabotajla denizcilik sektöründe yeni iş imkanları üretildiğine işaret eden Karaismailoğlu, “Denizcilik endüstrisini ve yan sektörlerini destekleyerek gemi yapımı, bakım ve onarım hizmetleri gibi alanlarda yerel sanayinin gelişmesini sağladık, yerel iş gücünün istihdam edilmesini teşvik ederek denizcilik sektöründe ve yan sektörlerde yeni iş imkanları ürettik.” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, denizciliğin Türk tarihinde önemli yeri olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Denizcilik, tarih boyunca Türk milleti için büyük öneme sahip olmuş, ülkemiz coğrafi konumu ve zengin deniz kaynaklarıyla deniz ticaretinin merkezlerinden birisi haline gelmiştir. Denizler tarihsel süreçte ticaretin yanı sıra toplumlararası kültürel etkileşimlerin de önemli bir parçası ve aracı olmuştur. Kabotaj Bayramı aynı zamanda bu denizcilik mirasının kutlandığı ve denizcilik kültürünün gelecek nesillere aktarıldığı önemli bir vesiledir.”

Denizcilik alanındaki potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek dünya denizciliğinde hak ettiği yeri alması hepimizin ortak amacı ve ülküsüdür. 22 yıllık hizmet dönemimiz boyunca denizcilik alanında hayata geçirdiğimiz büyük yatırımlarla sayısız başarıya imza attık. Savunma gücümüze güç katan yerli ve milli mühendislik harikası gemilerimizle caydırıcılık potansiyelimizi tarihimizdeki en üst seviyelere çıkardık. Kendi tersanelerimizde ürettiğimiz sondaj gemilerimizle ülke ekonomisine ivme katacak doğal gaz keşiflerine imza attık.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da su kanalına devrilen otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Anadolu Otoyolu Bolu geçişinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Otoyolun İstanbul istikametinde seyreden A.F.T. (20) idaresindeki 06 GP 408 plakalı otomobil, Gerede mevkii Asım Çavuşoğlu Viyadüğü yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolan çıkarak su kanalına devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Kazada, otomobilde yolcu olarak bulunan Ramazan Peker'in (20) yaşamını yitirdiği belirlendi.

Yaralanan sürücü ile araçtaki S.B. (16) ise Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

A.F.T'nin tedavisinin ardından taburcu edildiği, yaralı S.B'nin sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.