AK Parti ve CHP Genel Merkezleri’nin “Büyük Kongrelerini 2020 nisan/mayıs aylarında yapacağını..” açıklaması ile,Partilerin İlçe ve İl Kongrelerini “Önümüzde ki sonbahar aylarında..” gerçekleştireceği durumu ortaya çıktı. Bu bağlamda, gerek AK Parti Karabük Teşkilatı içerisinde, gerekse CHP Karabük İl Örgütü içerisinde, belirli kıpırdanmaların ve gün geçtikçe yoğunlaşan kulis çalışmalarının başladığına dikkat çekiliyor. Geçtiğimiz Kurban Bayramı vesilesi ile İlçe Bayramlaşmalarına katılımın da bunun bir işareti olarak gösteriliyor.
AK Parti içerisinde,çok büyük bir belirleyici etkisi olduğu kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM Eski Başkanlarından Mehmet Ali Şahin’in,Kurban Bayramı dolayısı ile yapılan “AK Parti Bayramlaşma Törenin de..” yaptığı konuşma, AK Parti’nin Karabük’te izleyeceği “Yol haritası olarak..” gösteriliyor. Bilindiği gibi, TBMM Eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin,daha önce yaptığı bir açıklamada “31 Mart Yerel Seçiminde,Karabük olarak başarılı olamadık..” yolunda bilgiler vermişti.
Kurban Bayramı nedeni ile yapılan “Bayramlaşma Törenine katılan..” Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin,yeni bir açıklama yaparak 18.Kuruluş Yıldönümünü kutlayan AK Parti noktasında “AK Parti de yeni bir değişim şart..” anlamında görüşler dile getirdi.Bu görüşlerin AK Parti için “Geleceğin yol haritası olarak..” kabul edildiği de Partililer tarafından büyük bir kabul gördü.
CHP İÇERİSİNDE KILIÇLAR ÇEKİLMİŞ GÖRÜNÜYOR..
Öte yandan,bu sonbahar mevsiminde CHP İlçe Köy ve Mahalle delege seçimlerinin yapılacağına işaret eden Partiye yakın kaynaklar “Karabük’te çok yoğun bir mücadele yaşanacak gibi görünüyor.Mevcut İl /İlçe Başkanlarına karşı olan kesimler hemen her Köy ve Mahalle de ayrı delege listesi çıkartmaya hazırlanıyorlar.Özellikle İL Başkanı Abdullah Çakır ve ekibine karşı çok yoğun bir mücadele kampanyası şimdiden başlamış durumda..” diyorlar.
CHP İçerisinde,İl Başkanı Abdullah Çakır ve ekibine karşı “Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Olağanüstü Kurultay için imza toplanması ve MARZİNÇ Şirketinden bağış alınması” noktasında çok yoğun bir eleştiri kampanyası yürütüldüğü gözlenirken,Mevcut İl Yönetimine destek verenlerin ise “CHP Tarihinde ilk kez Karabük’te Milletvekili çıkarttı.Yine çok uzun aralardan sonra Safranbolu’da Belediye Başkanlığı’nı kazandı.Dolayısı ile bu İl Başkan ve Yönetimi başarılı oldular..” şeklinde ki görüşleri dikkati çekiyor.
CHP İçinde “Tarihinde ilk kez Milletvekili çıkartılmasına karşın..” Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un Parti içerisinde herhangi bir ağırlığının olmadığına işaret eden CHP’LİLER “Sayın Hüseyin Avni Aksoy’un o veya bu guruba destek verecek olmasının fazla bir etkisi olmaz.Kaldı ki kendisi Parti içinde Genel Başkana ve Genel Merkeze muhalif olara bilinmesi,destekleyeceği ekibe zarar bile verebilir.Buna karşın Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Elif Köse,daha etkili olabilir.Ayrıca,İl Kongresi’ni kim kazanırsa/kazansın Sayın Elif Köse,en azından,Kadın Kotası uygulaması nedeni ile Kurultay Delegeliğini garantilemiş bulunuyor…” gibi görüşler dikkati çekiyor.
Sonbahar mevsiminin,gerek AK Parti açısından,gerekse CHP açısından hayli hareketli geçeceğine dikkat çeken Siyasi çevreler “Özellikle AK Parti nasıl bir yapılanma içerisinde olacak,bunu merak ediyoruz..” görüşlerini dile getirirken “CHP İçerisinde yeni yapı Parti içi çalışmalarla ve mücadelelerle belirlenecektir..” gibi değerlendirmeler yapıyorlar.

