
Bayburt’ta, Diyanet İşleri Başkanlığının ’Saha Buluşmaları: İstişare ve Gelişim’ projesi çerçevesinde din görevlilerine yönelik kapsamlı bir program gerçekleştirildi.
Çoruh Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Halit Güldemir, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Betül Altun Erinçik ve Vaiz Dr. Nimet Keseli Ustabaşı katılım sağladı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Basri Bektaş, konuk heyeti şehirde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti vurgulayarak teşekkürlerini iletti.
Toplantıda konuşan Strateji Geliştirme Başkanı Güldemir, kurumun temel politikalarını ve öncelikli hizmetlerini aktararak, merkez ile taşra arasındaki koordinasyonun önemine değindi. Güldemir ayrıca, yürütülen çalışmalara yönelik dezenformasyonla mücadele konusunda din görevlilerine uyarılarda bulundu.
Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Betül Altun Erinçik ise aile kurumunun korunması ve bu alanda faaliyet gösteren büroların yürüttüğü projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Etkinlik, Güldemir'in başkanlığında il ve ilçe müftülerinin katılımıyla gerçekleştirilen kapalı oturumla devam etti. Bu bölümde Bayburt Müftülüğünün saha çalışmaları sayısal veriler eşliğinde masaya yatırıldı, din hizmetlerinin kalitesini artıracak yeni adımlar istişare edildi.



Kaynak: İHA
İlgili Haberler
TümüYorumlar
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.



