Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Kasım, 2025 17:22 tarihinde yayınlandı
0

Alaplı’da izinsiz uçurulan dronlar düşürülecek

Zonguldak’ın Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü, son vakitlerde sıkca görülen ve gerekli müsaadeler alınmadan uçurulan dronların mahalli kolluk ünitelerince düşürüleceğini açıkladı.

İlçe genelinde kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve gerçek bireyler tarafından yapılacak her türlü insansız hava aracı uçuşu için üç etaplı müsaade alınması gerekiyor. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğünün uygun görüşü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Vilayet Temsilciliğinin bilgisi, Zonguldak Valiliğinin müsaadesi gerekecek.

Bu müsaadelerin alınmaması halinde uçurulan dronların mahalli kolluk güçlerince düşürüleceği, ayrıyeten aygıtı kullanan şahıslar hakkında mevzuatta yer alan tüm cezai yaptırımların eksiksiz uygulanacağı belirtildi. Müracaat yapılmadan gerçekleştirilen uçuşlarda da 78 bin 701 TL idari para cezası uygulanabilecek.

Yetkililer, bilhassa kalabalık alanlar, kamu kurumları etrafı ve hassas bölgelerde müsaadesiz drone uçuşlarının güvenlik riski oluşturduğuna dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 17:11 tarihinde yayınlandı
0 0

Alaplı SGK Müdürlüğüne Muhammet Çetin atandı

Zonguldak’ın Alaplı İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğüne Muhammet Çetin atandı.

Alaplı ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğün’de 15 yıldır SGK Merkez Müdürlüğünde görev yapan Muhammet Çetin atandı.

Muhammet Çetin, Alaplı ilçesindeki yeni SGK binasının çalışma ortamının çok güzel olduğunu belirterek, ekip arkadaşlarıyla özverili bir şekilde çalışacağını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin