Altın Safran Belgesel Film Festivali Programı Açıklandı

Altın Safran Belgesel Film Festivali Programı Açıklandı

Yayın: 24.05.2024 10:26
Paylaş:
A+ A-

Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin 25. Yılında belgesel tutkunlarının merakla beklediği program açıklandı. 29 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, belgesel tutkunlarını büyüleyici yapıtlarla buluşturacak.

Festivalde, doğa belgesellerinden sosyal konulu yapıtlara, sanat ve kültür belgesellerinden tarihi ve bilimsel içerikli filmlere kadar geniş bir yelpaze sunulacak. Ayrıca, genç yeteneklere destek amacıyla düzenlenen yarışma ve atölye çalışmaları da festivalin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Altın Safran Belgesel Film Festivali, belgesel sinemanın önemini vurgulamaya ve bu alandaki yenilikçi yapıtlara destek olmaya devam ediyor. Safranbolu Belediyesi bu yıl verilecek özel ödüller arasında geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz Safranbolulu yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu onur ödülüne yer verdi. Türker İnanoğlu Sinema Onur Ödülü sinema yazarı Atilla Dorsay’a takdim edilecek.

Belgesel tutkunlarının merakla beklediği 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, unutulmaz anlar ve ilham verici yapıtlarla dolu bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Dünya’nın dört bir yanından başvurunun yapıldığı ve 4 gün sürecek festivalin programı belli oldu. Program şu şekilde oluştu;

29 Mayıs Çarşamba

11.00 Festival Organizasyon Komitesinin Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu  (Misak-Milli Demokrasi Meydanı)

11.30 Festival Basın Toplantısı (Safranbolu Belediyesi Aslanlar Sosyal Tesisi)

12.00 Söyleşi ‘’Festivalin Çeyrek Asırlık Süreci’’ Prof. Dr. Aytekin Can, Dr. Sühendan Kumcu, Dr. Musa Ak, Öğr. Gör. Serdar Sabuncu (Safranbolu Belediyesi Aslanlar Sosyal Tesisi)

14.00 Festivalin çeyrek asırlık afiş tasarımları sergisi (Leyla Dizdar Kültür Merkezi)

17.00 Finalist Belgesel Filmlerin Gösterimleri (Leyla Dizdar Kültür Merkezi)

18.30 Festival Açılış Konuşmaları (Leyla Dizdar Kültür Merkezi)

19.30 Festival meşalesinin yakılması (Leyla Dizdar Kültür Merkezi)

Festival Korteji Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nden Misak-ı Milli Meydanı’na

20.30 DJ Canlı Performans

30 Mayıs Perşembe

10.00 – 20.00 arası finalist belgesel film gösterimleri (Leyla Dizdar Kültür Merkezi)

14.00 Sergi ‘’Gelin Aynaları’’ Dr. Sebahat Kılıç Bülbül  (Leyla Dizdar Kültür Merkezi)

15.00 Söyleşi ‘’Yeşim Ustaoğlu ile Film Yapım – Yönetim’’ (Leyla Dizdar Kültür Merkezi)

18.00 Görüntü Yönetmenliği Atölyesi (Leyla Dizdar Kültür Merkezi)

31 Mayıs Cuma

10.00 – 20.00 arası finalist belgesel film gösterimleri (Leyla Dizdar Kültür Merkezi)

14.00 Fotoğraf Sergisi ‘’Safranbolu’da Zaman – Mekan ve İnsan’’ Kültürel Miras Derneği (Leyla Dizdar Kültür Merkezi)

15.00 Söyleşi ‘’Doğa – İnsan ve Safranbolu’’ TV Programcısı ve Eğitmen Serdar Kılıç (Leyla Dizdar Kültür Merkezi)

1 Haziran Cumartesi

10.00 Tarihi Sokaklarda Doğa Yürüyüşü ‘’Bildiğiniz Safranbolu, Bilmediğiniz Sokaklar’’ Cemil Belder (Buluşma noktası Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı)

15.00 Çocuklar için Belgesel Film Atölyesi (KBÜ Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi)

20.00 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Ödül

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum FK, yeni sezona kurban keserek başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.07.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Trendyol 1. Lig ekiplerinden Çorum FK, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Yeni sezon açılışı nedeniyle kulüp tesislerinde bir araya gelen teknik ekip ve futbolcular, antrenman öncesi sohbet etti.

Daha sonra kulüp tesislerinde kurban kesildi, takımın başarılı bir sezon geçirmesi için dua edildi.

Teknik direktör Serkan Özbalta yönetiminde sezonun ilk antrenmanına çıkan futbolcular, ısınmanın ardından topla çalışma yaptı.

Antrenmana yurt dışında bulunan futbolcular Thomas Verheydt, Geraldo, Suat Kaya, Nalepa ve Hakan Barış katılmadı.

Yeni transferler Kasongo, Berkay Arı ve Sertaç Çam ise takımla ilk idmana çıktı.

İdmanı kulüp başkanı Oğuzhan Yalçın, kulüp yöneticileri ile taraftarlar da izledi.

Serkan Özbalta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çorum'daki kulüp tesislerinde 9 Temmuz'a kadar kamp yapacaklarını, 2 gün iznin ardından Bolu'da 2 hafta sürecek kampa gireceklerini, ardından tekrar Çorum'a döneceklerini söyledi.

Kulüp ve camia için güzel bir sezon geçirmeyi dileyen Özbalta, “Geçen sene ciddi manada destek veren, bizi iyi günde değil de kötü günde de gelebileceğimiz noktayı öngörüp koşulsuz destekleyen taraftarlara, geçen sene yaptıklarımızın üstüne koyarak devam etmek istiyoruz. Bu bilinçle hazırlanacağız bu seneye.” dedi.

Çorum'da kulüp ile halk arasındaki bağın gittikçe güçlendiğini belirten Özbalta, yeni sezonda da Çorum halkından ve taraftardan destek istedi.

Geçen sezonki performansın üzerinde performans sergileyerek, başarıyı kalıcı hale getirmek istediklerinin altını çizen Özbalta, “Futbolda artık dün bitmiştir, bugünü yaşamalıyız. Yarının ne getireceğini bilmiyoruz ama dün yaptıklarımızın üstüne koymak durumundayız. Taraftarlarımız tabii ki sabırla beklemeyi bilen bir taraftar ama bir taraftan da bu yaptığımız başarıyla alakalı yetinmeme üzerine bir plan ve program içinde çalışacağız. Biz peşin peşin hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Herkesle her sahada oynayabilecek mentalitemiz var.” diye konuştu.

İlk kez geçen yıl çıktıkları Trendyol 1. Lig'i play-off turu yarı finalinde elenerek tamamladıklarını hatırlatan Özbalta, şunları kaydetti:

“Çok güzel bir yarı final oynandı. Hani aslında mağlup olmadan elendiğimiz bir yarı final oldu. Bazı talihsizlik yaşadık ama o anlamda da kendi gelişimimizi sağlayabilme açısından da orayı da unutmak zorundayız. Hatalarla bu iş güzel. Yaptığınız çok güzel hareketlerle bu iş sizi daha karakter sahibi hale getirebiliyor. Biz de bunları üzerine koyarak inşallah yeni sezonda da istediğimiz oyunu sahada sergilemeye çalışacağız. Ama mücadele gücü olarak, ama coşku olarak, ama sahadaki disiplin, organizasyon olarak inşallah bu sene başarılı oluruz.”