Altun, “Sürdürülebilir gelecek, engelli bireylerin iştirakiyle mümkün”

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Aralık, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Zonguldak Barosu Engelli Hakları Komitesi Lideri Av. Büşra Altun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hasebiyle bir açıklama yaparak, engelli bireylerin hakları ve toplumsal iştiraki konusundaki farkındalığın kıymetine dikkat çekti.
Baroya ilişkin toplantı salonunda açıklamada bulunan Altun’a Baro Lideri Av. Türker Kapkaç ve avukatlar da eşlik etti. Birleşmiş Milletler tarafından her yıl farklı bir tema belirlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bu yılki temasının “Kapsayıcı ve sürdürülebilir bir gelecek için engelli bireylerin liderliğini güçlendirmek” olarak açıklandığını söz eden Altun, bu temanın değerini vurgulayarak, “Kendileri ile ilgili karar alma süreçlerinde onlara yer verilmesi, sadece temsil edilmekle yetinilmeyip gerçek iştiraklerinin sağlanması gerekmektedir. Engelli bireyler ortasında sıkça lisana getirilen ‘Biz olmadan bizim için asla’ kelamı doğrultusunda hareket edilmelidir” dedi.

“Engelli hakları insan haklarıdır”
Av. Büşra Altun, engelli bireylerin toplumsal ömürde aktif rol oynamalarının sırf bir günle sonlu olmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Engelli bireylerin günlük yaşantılarını bağımsız formda sürdürebilmeleri ismine devlet kurumlarına, sivil toplum örgütlerine ve hukukî kişiliklere kıymetli misyonlar düşmektedir. İnsan hakları, eşitlik ve özgürlük kavramlarının herkesi kapsaması gerekir. Bir kişinin dahi hakkının ihlal edildiği yerde insan haklarından kelam edilemez.”

“Herkes birer engelli adayıdır”
Altun, toplumda engelli bireylere yönelik dışlayıcı tavırlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, “İnsan hakları, eşitlik ve özgürlük kavramlarının herkesi kapsaması için insanı oluşturan farklılıklardan arınmalı ve ötekileştirmeden kaçınılmalıdır. Bir kişinin dahi hakkının ihlal edildiği yerde insan haklarından kelam edilemez. Bu nedenle engelli bireylerin hayatını her alanda kolaylaştırmak, onları her gün anlamak insanlığa karşı herkeste olması gereken bir şuurdur. Herkesin birer engelli adayı olduğunu ve engelli bireylerin maruz bırakıldığı dışlayıcı tavırlardan uzak durulması gerektiğini değerle vurguluyoruz. Zonguldak Barosu ve Zonguldak Barosu Engelli Hakları Kurulu olarak, her bir engelli bireyin yanında olduğumuzu hatırlatıyor ve etkin olarak varlığımızı hissettireceğimizin kelamını veriyoruz” tabirlerine yer verdi.

Protokol hastanede: Vali ve başkandan hastalara moral

blank
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 22:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek hastalara moral verdi.
Vali Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İl Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ümit Çallı, hastanede tedavi gören vatandaşları ziyaret etti. Ziyaret sırasında, hastalara ve yakınlarına ’geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Tavlı, sıhhat hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik çeşitli değerlendirmeler de yaptı.
Hastalarla sohbet eden ve sıhhat çalışanlarına moral veren Vali Tavlı ve Lider Doğan, tedavi sürecindeki hastaların muhtaçlıklarını ve beklentilerini dinleyerek, hastane hizmetlerinin daha verimli hale gelmesi için tekliflerde bulundular.
Yöneticiler, vatandaşların tedavi süreçlerinin sağlıklı bir formda devam etmesi için tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.