İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Aralık, 2024 17:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Amasya’da Dış Ticaret Eğitimi

Amasya’da dış ticareti güçlendirecek "Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi" başladı.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), dış ticaret alanındaki çalışmalarıyla bölgede milletlerarası ticaretin kapılarını aralıyor. Merzifon Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde başlayan Sertifikalı Dış Ticaret Eğitim Programı, dış ticaret alanında nitelikli işçi yetiştirerek bu alandaki istihdamı artırmayı ve bölgenin ihracat kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor.
OKA’nın Katma Kıymetli Üretim ve İhracat Sonuç Odaklı Programı kapsamında düzenlenen eğitim, ihracat yapan işletme sayısını ve kilogram başına ihracat kıymetini artırma amacıyla dış ticaret bölümünde muhtaçlık duyulan nitelikli işçinin yetiştirilmesine odaklanıyor. Eğitim ayrıyeten, bölgedeki üretim sürecinde oluşturulan bedelin artırılması ve üretilen eserlerin milletlerarası pazarlara açılması için kıymetli bir adım.
Toplam 7 iş günü sürecek olan program, dış ticaret alanında uzman eğitimciler tarafından yürütülüyor. Eğitim kapsamında iştirakçiler; Dış Ticaretin Temel Kavramları, Dış Ticaret Operasyonları, İstihbarat ve Pazarlama Stratejileri, Dış Ticarette Yazışmalar üzere hususlarda bilgi sahibi olacaklar.
Eğitimi muvaffakiyetle tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek. Bu sertifika, dış ticaret kesiminde iş bulma fırsatlarını artırırken iştirakçilerin mesleklerine de bedel katacak.
Eğitime katılan kursiyerler, eğitime dair kanılarını paylaşarak, "Bölgemizde bu türlü bir programın düzenlenmesi büyük bir baht. Milletlerarası ticaret mesleğimiz için birinci adımı burada atıyoruz" dediler.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 16:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Evde Bakım Yardımı Hesaplara Yatırılmaya Başlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 5,4 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 10 bin 125 lira ödeme yapıldığını belirten Göktaş, şunları kaydetti:

"Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 5,4 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Aylık ortalama 544 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.