Kangal köpeğinin farklı cins köpek yavrularını sahiplenerek annelik ettiğini söyleyen av köpeği eğitmeni Hüseyin Bulut; “Kangallar, yüksek annelik içgüdüleriyle Anadolu beşerinin merhamet ve koruyuculuk karakterini yansıtıyor” dedi.
Tokat’ta anneleri çoban köpekleri tarafından öldürülen Belçika Malinois cinsi 7 yavru köpek, hassas bir vatandaşın teşebbüsüyle sahipsiz kalmadı. Yavrular, köpeklere ilgisiyle bilinen Hüseyin Bulut’a teslim edildi. Bulut’un Kangal cinsi köpeği Maya, yavruları çabucak sahiplenerek annelik yapmaya başladı. Daha evvel de bir av köpeği yavrusunu büyüten Maya, artık 7 Belçika Malinois yavrusunu da muhafaza altına aldı. Toplamda 8 yavruya annelik yapan Maya, annelik içgüdüsüyle yavrularını yalnız bırakmıyor.
“Maya, kendi cinsi olmayan 8 yavru köpeğe annelik yapıyor”
Yavruların bakımını üstlenen Hüseyin Bulut, sürecin zorluklarına karşın onlara en düzgün formda bakacağını belirterek, “Yavruları bana getirdiklerinde Maya’nın onlara sahip çıkacağını söyledim. Hakikaten de sahiplendi. Artık 7 yavruyu büyütmeye çalışıyoruz. Hepsi sağlıklı. Maya, daha evvel büyüttüğü av köpeği Garip’e bile annelik yapmaya devam ediyor. Lakin bu sefer işimiz daha güç. Yavrular süt emmesi gereken bir periyotta, lakin annede süt yok. İki saatte bir onları beslemek zorundayım. Şiddetli bir süreç lakin hepsini büyütmeyi umuyorum” dedi.
“Kangallar Anadolu beşerinin karakterini yansıtıyor”
Bulut, Kangal köpeklerinin Anadolu beşerinin karakterini yansıtarak annelik içgüdülerinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Kangallar çok değerli köpeklerdir. Kedi yavrusu bile olsa sahiplenirler. Maya da bu özelliğini bir sefer daha gösterdi” tabirlerini kullandı.


Anneleri ölen yavru kurt köpeklerine Kangal köpeği annelik etti
Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı
SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

