Artvin-Yusufeli yolundaki tünel, üst beton korunağındaki çökme sonucu ulaşıma kapatıldı

Artvin-Yusufeli yolundaki tünel, üst beton korunağındaki çökme sonucu ulaşıma kapatıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.06.2024 20:37
Paylaş:
A+ A-

ARTVİN (AA) – Artvin-Yusufeli yolundaki T-14 tüneli, üst beton korunağının bir kısmının çökmesi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Valilik yetkililerinden alınan bilgiye göre, Artvin-Yusufeli kara yolu güzergahında 2 bin 460 metrelik T-14 tünelinin üst beton korunağının bir kısmı çöktü.

Tünel, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Bölgede ulaşım, çift yönlü servis yolundan sağlanıyor.

Karayolları ekipleri tünelde çalışma başlattı, jandarma ekipleri ise bölgede güvenlik önlemleri aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Analitik beceri, liderler için en önemli unsurlar arasında

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.07.2024 00:45
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İlkim Büke Okyar, analitik becerilerin önemli olduğunu belirterek güçlü analitik eğilime sahip liderlerin sorunları ayrıntılı çözme yeteneği sergilediğini ifade etti.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Okyar, analitik okuma ve yazma konusunda bilgi vererek özellikle sosyal bilimler alanında analitik becerinin, öğrencilere ve araştırmacılara geleceğin liderleri olma yolunda önemli avantajlar sağladığını kaydetti.

Hikaye anlatıcılığı ve kurgu becerilerinin liderliğin en önemli unsurlarından olduğuna dikkati çeken Okyar, “Anlatı ya da bir diğer deyişle hikayeler önemlidir. Çünkü insanlara harekete geçme yönünde ilham verme, onları heyecanlandırma ve harekete geçirme gücüne sahiptir. Burada anlatı derken kast ettiğim, sadece doğaçlama bir hikaye anlatımı değildir. Bu, ekibinizle konuşurken, analistlerle toplantı yaparken, gazeteciler tarafından röportaj yapılırken, belediye toplantıları düzenlerken veya vizyon ve strateji hakkında her tartışmada paylaştığınız, özenle hazırlanmış, net ve tutarlı bir stratejik anlatıdır.” ifadelerini kullandı.

Analitik düşünce becerisinin hikayeyi doğru kurgulamaya ve hedefleri doğru tespit etmeye yarayan en önemli beceri olduğunu belirten Okyar, liderin, kendi vizyonunu tanıyarak, izlenecek yolu ve ulaşılacak hedefi stratejik anlatı içinde tarif etmesi gerektiğinin altını çizdi.

– “Analitik okuma, bir metni yüzeysel bir şekilde okumaktan daha fazlasını içerir”

Okyar, sosyal bilimlerde analitik okuma ve yazmanın, metinleri eleştirel bir gözle okuyup anlamlandırma ve bu analizleri yazılı olarak ifade etme becerisi olarak tanımlandığını bildirerek, şunları kaydetti:

“Analitik okuma, bir metni yüzeysel bir şekilde okumaktan çok daha fazlasını içerir. Bu süreçte okuyucu, yazarın ne söylediğini, nasıl söylediğini ve neden söylediğini anlamaya çalışır. Metinlerdeki ana fikirleri, temaları ve teorileri tanır ve bunların bağlamını değerlendirir. Farklı yazarların argümanlarını karşılaştırarak daha geniş bir perspektif kazanır. Analitik yazma, okunan ve analiz edilen bilgilerin mantıklı ve tutarlı bir şekilde ifade edilmesidir.”

Okyar, analitik okuma ve yazma becerilerinin, öğrencilerin ve araştırmacıların akademik başarılarını artırmanın yanı sıra onlara karmaşık sosyal, politik ve kültürel sorunları anlama ve çözme yeteneği kazandırdığı bilgisini verdi.

Analitik becerilerin kritik öneminin pek çok kanaat önderi tarafından da dile getirildiğini anımsatan Okyar, “Güçlü analitik eğilime sahip liderler, kesin ve mantıklı bir akıl yürütme gerektiren sorunlara karşı bir tercih gösterirler ve karmaşık, çok yönlü sorunları ayrıntılı bir şekilde çözme ve anlama yeteneği sergiler. Analitik beceriler, bir organizasyonun her seviyesindeki liderler için önemlidir. Araştırmalar, ekiplerin operasyonlarında analitik bir yaklaşım kullandıklarında, rakiplerini daha iyi analiz edebildiklerini ve daha çözümcül performans gösterebildiklerini gösteriyor. Başka bir deyişle, analitik beceriler, yaratıcı strateji ve performansla ilişkilidir.” değerlendirmesinde bulundu.