Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Eylül, 2025 10:15 tarihinde yayınlandı
0

Artvinli minik Eymen hafta sonları çam sakızı toplayarak kilosunu 5 bin liraya satıyor

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yaşayan 5. sınıf öğrencisi Eymen Bülbül, hafta sonlarını ormanda çam sakızı toplayarak pahalandırıyor. Bülbül, köknar ağaçlarından topladığı sakızları kilosu 5 bin liradan satarak hem ailesine dayanak oluyor hem de kendi harçlığını çıkarıyor.

Yusufeli ilçe merkezinde eğitim gören Eymen Bülbül, hafta sonları ailesiyle birlikte Taşkıran köyüne gidiyor. Burada köknar ormanlarına çıkan küçük Eymen, metrelerce yüksekliğe tırmanarak çakı yardımıyla ağaçlardan çam sakızı topluyor.

Birçok hastalığa uygun geldiği bilinen ve doğal şifa kaynağı olarak görülen çam sakızının kilosu ilçede 5 bin liraya kadar alıcı buluyor. Küçük yaşına karşın gösterdiği azim ve çalışma disipliniyle dikkat çeken Eymen, hem tabiatla iç içe vakit geçiriyor hem de ekonomik yarar sağlıyor.

Eymen’in, babasıyla birlikte ormanda sakız aradığı sırada karşılaştığı ağır sakızlı bir köknar ağacını bulduğu anlara ilişkin imgeler toplumsal medyada da ilgi gördü. “Maden buldum!” diyerek sevincini lisana getiren Eymen’in memnunluğu, izleyenlerin beğenisini kazandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.