Bakan Göktaş Açıkladı, 15 Şubat’ta Başlıyor Faizsiz Evlilik Kredisi

Bakan Göktaş Açıkladı, 15 Şubat’ta Başlıyor Faizsiz Evlilik Kredisi

Yayın: 13.02.2024 15:15
Paylaş:
A+ A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz evlilik kredisi için başvuru sürecinin 15 Şubat’ta başlayacağını duyurdu. Başvuru detayları ve şartlar, Aile Bakanlığı tarafından belirlenen internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.

Bu kredi imkanı, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin TL faizsiz olarak sağlanacak ancak belirli kriterleri gerektirecek. En dikkat çeken kriter ise yaş olacak; 30 yaşın altındaki gençler başvurabilecek ve nikah sonrası kredi verilecek.

Bakan Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu’nu oluştururken uluslararası kriterlerden faydalandık. Ancak deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tuttuk.” dedi. İlk etapta, Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençlerin başvurularını alacaklarını belirtti.

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla alınacak.

Başvuru için 30 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. Çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması da bir diğer önemli kriter olarak belirlendi. Ayrıca, başvuruda bulunan çiftlerin resmi nikah tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerekiyor.

Fondan yararlanacak gençlerin Bakanlık tarafından sunulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor.

Bu destekle, gençlerin evlilik hayallerine ve kendi projelerine destek olunmayı hedefleniyor. Program ilerleyen süreçlerde tüm gençlerin kullanımına açılacak şekilde yaygınlaştırılacak. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Düzce’de uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Düzce'de uyuşturucu operasyonunda yakalanan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, Konuralp bölgesinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında çalışma yürüttü.

Teknik ve fiziki takibe alınan G.B.M, F.K, C.A ve H.T'nin ev ve araçlarında yapılan aramada, 6 uyuşturucu hap, 17 gram sentetik uyuşturucu ve hassas terazi ele geçirildi, zanlılar gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden G.B.M ile F.K. “uyuşturucu madde ticareti” suçundan tutuklandı.

Diğer şüpheliler hakkında “uyuşturucu madde kullanma” suçundan adli işlem yapıldı.