blank
Anadolu Ajansı tarafından
10 Haziran, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bakan Uraloğlu, Trabzon’da Cumhur İttifakı Belediye Başkanları Toplantısı’na katıldı

blank

TRABZON (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'da Cumhur İttifakı Belediye Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Trabzon ve ilçelerinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'ndan aday gösterilerek seçilen belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesine ait sosyal tesislerde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya katılan Bakan Uraloğlu, bir seçim süreci geçirdiklerini belirterek, "Umduğumuz ve ummadığımız sonuçlar vardı. Buradan gerekli sonuçları çıkarmalıyız." ifadesini kullandı.

Uygulamaya konulan tasarruf tedbirlerine değinen Uraloğlu, "Bu tedbirlere uyarak hizmetlere devam edeceğiz. Olmazsa olmaz yatırımlarımızı mutlaka sürdüreceğiz. Doğru yatırımdan tasarruf olmaz. Doğru yatırımı hep beraber takip edeceğiz. Daha verimli ve zamanında yatırımlar yapmamız gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Uraloğlu, Trabzon'da özellikle altyapı yatırımları noktasında zorluklar yaşandığına işaret ederek, bir program dahilinde bu sorunları hep beraber çözeceklerini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise seçimlerden sonra yoğun çalışma temposuna girdiklerini ifade ederek, Bakan Uraloğlu'nun desteğiyle şehirde ve ilçelerde en iyi hizmeti sunmak istediklerini, ilçe belediye başkanlarıyla yeni hizmet dönemine hazırlandıklarını kaydetti.

Seçimsiz geçecek dört yıl boyunca kesintisiz hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Genç, şunları kaydetti:

"Bakanımızın son yıllarda büyük ivme kazanan havalimanının kapasite genişletme çalışmalarını, şehir hastanesinin yükselişini ve şehrin hayali olan güney çevre yolunu yerinde incelemesi bizlere güç veriyor. Aynı zamanda siyaset yapıyoruz. Bu gücü hissetmek ve hissettirmek bizlerin görevi ve sorumluluğudur. İlçelerimizden aldığımız talepleri yerine getirerek verimli şekilde ilerlemek istiyoruz."

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP İl Başkanı Ömer Ayar'ın da konuşma yaptığı toplantıya, Cumhur İttifakı'nın ilçe belediye başkanları, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
09 Mayıs, 2025 21:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kardemir, 2025 yılı ilk çeyreğinde 1,48 Milyar TL zarar bildirdi

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KRDMD), 2025 yılına ait ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımladı. Şirket, yılın ilk üç ayında 1 milyar 481 milyon TL zarar açıkladı.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1 milyar 149 milyon TL zarar açıklayan şirketin net zararı yıllık bazda yaklaşık yüzde 29 oranında artış gösterdi.

Şirketin satış gelirleri, 2024 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 15 azalarak 14 milyar 410 milyon TL olarak gerçekleşti. Esas faaliyetlerden elde edilen zarar ise 515 milyon TL oldu.

Kardemir’in faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) söz konusu dönemde 1 milyar 110 milyon TL olarak kaydedildi. Şirketin özkaynakları bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 oranında düşüş gösterdi.

Açıklamaya göre, Kardemir’in güncel piyasa değeri 27,3 milyar TL seviyesinde bulunurken, Piyasa Değeri / Defter Değeri (PD/DD) oranı 0,50 olarak belirlendi. Bu oran, Kardemir hisselerinin defter değerinin altında işlem gördüğüne işaret ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.