
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2026 yılının ilk 9 ayında Türkiye’nin 49 milyon 132 bin ziyaretçi ağırladığını, turizm gelirinin ise 51 milyar 278 milyon dolara ulaştığını açıkladı. Böylece turizm gelirlerinde tüm zamanların en yüksek 9 aylık rakamı kaydedildi.
Türkiye turizmde 2026 yılının ilk dokuz ayında önemli bir başarıya imza attı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yılın ocak-eylül dönemine ilişkin turizm verilerini paylaşarak Türkiye'nin 49 milyon 132 bin ziyaretçiyi ağırladığını bildirdi.
Açıklanan verilere göre, aynı dönemde elde edilen turizm geliri 51 milyar 278 milyon dolar oldu. Bu rakamla Türkiye, turizm gelirlerinde tüm zamanların en yüksek ilk 9 aylık seviyesine ulaştı.
KİŞİ BAŞI HARCAMALARDA ARTIŞ
Bakan Ersoy, turizm gelirlerindeki yükselişin yanı sıra kişi başı gecelik harcamalarda da artış yaşandığını belirtti. Açıklama, Türkiye'nin turizmde yalnızca ziyaretçi sayısını değil, ziyaretçilerden elde edilen ekonomik katkıyı da artırmaya yönelik gelişimini ortaya koydu.
İlk 9 aylık veriler, turizmin Türkiye ekonomisine sağladığı katkının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
İlgili Haberler
TümüYorumlar
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.



