Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Eylül, 2025 15:14 tarihinde yayınlandı
0

Bartın’da sağanak etkili oldu, caddeler nehre döndü

Bartın’ın Kozcağız beldesi tesirli olan sağanak yağış nedeniyle caddeler ırmağa döndü, mesken ve iş yerleni su bastı.

Bartın merkez ilçesine bağlı Kozcağız beldesinde sağanak yağış tesirli oldu. Yağışın akabinde belde, sular altında kaldı. Yağmur suları ile dolan Kozcağız Caddesi adeta ırmağa döndü. Beldedeki çok sayı konut ve iş yerini su basarken, ırmağa dönen yollarda kalan bisikletli gençler ve araç şoförleri güç anlar yaşadı.

Vatandaşlar yılda 2 sefer tıpkı görüntü ile karşılaştıklarını belirtti. Su dolan yolları cep telefonu kamerası ile kaydeden bir vatandaş, ırmağa dönen yolları Venedik’ee benzetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 09:36 tarihinde yayınlandı
0 0

Yeşil gelecek atölyesinde çocuklara çevre bilinci

Düzce Bilim Merkezi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği “Yeşil Gelecek” temalı tuval atölyesinde öğrencilere sanat etkinliği aracılığı ile çevre bilinci aşılandı.

Düzce Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Merkezi, haftalık atölye çalışmalarının yanı sıra önemli gün ve haftalara özel etkinliklerle çocukları bilim, sanat ve farkındalık temalarında bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla “Yeşil Gelecek” temalı tuval atölyesi düzenlendi. Etkinliğe, Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Merve Altın Akkaya ile Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Ballı katıldı. Atölyede, Metek TOKİ İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinden oluşan 45 öğrenci yer aldı.

Çocuklar, çevrenin korunması, doğa sevgisi ve sürdürülebilir yaşam konularını tuvallere yansıtarak hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim yaşadı. Sanat aracılığıyla çevre farkındalığının artırılmasının amaçlandığı etkinlikte öğrenciler, hayal güçlerini kullanarak renkli çalışmalar ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin