İhlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2025 13:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BARÜ, Erasmus ile küresel eğitim ağını genişletiyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) milletlerarasılaşma çalışmaları doğrultusunda son üç yılda 23 ülkeyle gerçekleştirdiği Erasmus+ iş birliklerine 2025 yılında 16 ülkeden 22 üniversiteyi eklemeyi hedefliyor.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) öğrenci, akademik ve idari işçinin, farklı kültürlerle etkileşimde bulunmaları ve memleketler arası seviyede yetkinlik kazanmaları noktasında çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda BARÜ’nün, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından koordine edilen Erasmus Dış Siyaset Fonlarıyla Desteklenen Yükseköğretim Öğrenci ve İşçi Hareketliliği (KA171-HED) programına müracaat süreci tamamlandı.
2025 yılı için 16 ülkeden 22 üniversite ile iş birliğine gidilmesi hedefleniyor
İlk olarak 2022 yılında 6 ülke, sonraki yıl 11 ülke, 2024 yılında 6 ülkeyle daha iş birliğine giden BARÜ, 2025 yılı için ise 16 ülkeden 22 farklı üniversite iştirakini içeren başvurusunu Türkiye Ulusal Ajansına sundu. Böylelikle 2022 yılından itibaren yaklaşık 265 bin Euro hibe alan BARÜ, Erasmus KA171 programı çerçevesinde hak kazandığı finansal dayanağı bu yıl da yapmış olduğu müracaatla artırmayı hedefliyor.
"Uluslararasılaşma stratejilerimizi kararlılıkla ilerletiyoruz"
Erasmus+ hareketlilik projeleri ile global seviyede kültürlerarası etkileşimleri güçlendirmenin kıymetini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, "Uluslararasılaşmanın eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerindeki niteliği daha da üst taşıdığı şuuru ile tüm bileşenlerimizle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her geçen gün ikili iş birliği içerisinde bulunduğumuz ülke ve üniversite sayısını artırarak öğrenci, akademik ve idari işçi hareketliliği kapsamını genişletiyoruz. Ülkemizin nitelikli temsiline katkı sağladığımız bu süreçte, kültürlerarası diyalog, müzakere ve etkileşimi artırarak araştırma ve bilgiyi paylaşma tarafında uğraş gösteriyoruz. Bu kanılarla kurumsal ilerleyişimize sundukları katkılar münasebetiyle Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş ile birlikte tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Uluslararası projelerdeki iş birliği stratejileri dolayısıyla Türkiye Ulusal Ajansı Liderimiz Sayın İlker Astarcı’ya, bu süreçteki değerli takviyeleri için YÖK Liderimiz Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" sözlerini kullandı.
Öğrencilerin yurt dışında bir üniversitede tahsil görmelerine imkân sunarken çalışanın de eğitim alma ve ders verme hareketlilikleriyle mesleksel gelişimlerine katkıda bulunan Erasmus KA171-HED programının müracaat sonuçları Temmuz 2025’te açıklanacak.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.