Bartın’da denizi kirleten özel maden oağına Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1 milyon 337 bin 334 TL para cezası kesildi.
Bartın’ın Amasra ilçesinde etrafa verilen ziyan grupları harekete geçirdi. İlçede yer alan bir işletmenin maden atıklarını denize attığı tespit edildi. Tarlaağzı köyünde belirlenen deniz kirliliğini araştıran Bartın Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri sudaki kirlilik sebebinin Gömü köyünde faaliyet gösteren kömür ocağından kaynaklı olduğunu belirledi. Bölgede yer alan işletmenin atık sularının dere yatağına boşaltıldığı görüldü. Etraf ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kelam konusu işletmeye Çevre Kanunu kapsamında 1 milyon 337 bin 334 liralık para cezası uyguladı. Bakanlık etrafa ziyan verdiği tespit edilen işletme ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına kabahat duyurusunda bulunulduğunu da açıkladı.
Kömür madeninin atıkları nedeniyle denizde oluşan kirlilik gündeme gelmiş ve toplumsal medyaya yansıyan görüntület vatandaşların yansısına neden olmuştu.